Grans i petits viatgen a l'Índia amb la dansa de 'Balbir, el meu avi'


Temes relacionats

'Balbir, el meu avi' barreja la dansa contemporània amb el Bollywood (29/abr/12)


  • Comparteix:

La companyia ha destacat per un gran domini tècnic

La companyia ha destacat per un gran domini tècnic

La diversitat cultural, el retorn als orígens i l'eterna lluita entre el bé i el mal s'han donat cita aquest diumenge al Casal de Mira-sol amb l'espectacle de dansa 'Balbir, el meu avi'. El coreògraf Thomas Noone ha convençut grans i petits amb una proposta tècnicament molt treballada que pretén acostar la dansa contemporània als més petits. Amb un cert toc d'abstracció, l'obra ha combinat dansa contemporània amb tocs de Bollywood i Bhangra. L'espectacle forma part del programa d'activitats del 'Sant Cugat Balla'.
Reviu l'espectacle a Cugat tv

Inspirat en els contes de la mitologia hindú que el seu avi li explicava quan era petit, Thomas Noone ha construït un univers oníric en forma de dansa a l'espectacle 'Balbir, el meu avi'. Sense renunciar a la precisió que caracteritza els seus muntatges coreogràfics, Noone s'ha endinsat en el món del mim i la pantomima en la seva primera obra familiar.

Un dels punts forts de l'espectacle, que combina trets de dansa contemporània amb certs tocs de Bollywood i Bhangra, és la música, creació de l'anglès Jim Pinchen. Ho explica el director del muntatge, Thomas Noone, en declaracions a Cugat.cat.

Thomas Noone

La música de Jim Pinchen és molt bona i ho unifica tot. Té tocs de Bhangra i Bollywood.


'Balbir, el meu avi' és una creació per a sis ballarins que proposa un viatge per diferents llocs del món potenciant aspectes com la diversitat cultural, la tolerància i la riquesa que suposa la diferència racial. Un aspecte que, segons el director, encara no s'ha assolit del tot a Catalunya. Ho explica a Cugat.cat.

Thomas Noone

Crec que aquí encara falta una mica per parlar de tolerància, hem recorda a Anglaterra fa 30 anys.



Més de 70 persones s'han acostat aquest diumenge al Casal de Mira-sol per viatjar al passat de la mà de Balbir. Una experiència que ha fet les delícies de grans i petits.

Públic

M'ha agradat molt com ballaven. / Ens ha impactat molt com els nens estaven tan interessats. / No s'ha fet pesat per adults. / Han explicat un conte amb dansa.




L'espectacle forma part de la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) i del 'Sant Cugat Balla', el programa d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dansa a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.