Polònia s'apropa a Catalunya gràcies a les entitats locals de cultura popular


  • Comparteix:

Els diables santcugatencs van unir forces amb el Czart de Czestochowa

Els diables santcugatencs van unir forces amb el Czart de Czestochowa

Els ciutadans de la localitat de Czestochowa, a Polònia, han viscut durant tres dies la cultura catalana de primera mà gràcies a les actuacions de més d'una vintena de representants de les entitats de cultura tradicional de Sant Cugat. Diables, Bastoners, Castellers, Esbart, Grup Mediterrània i l'Escola de Música Tradicional han ofert un petit tast dels seus entremesos en el marc del Festival Etno*C, que ha servit per estrènyer llaços entre les dues comunitats.

Una representació de les entitats de cultura tradicional i popular de Sant Cugat van assistir la setmana passada a les Jornades Culturals Etno*C, a la ciutat polonesa de Czestochova, en representació de la cultura catalana.

Diables, Bastoners, Castellers, Esbart, Grup Mediterrània i l'Escola de Música Tradicional han estat els protagonistes d'aquesta jornada que va començar dilluns passat amb una exposició que va englobar aspectes tan diversos com les tradicions populars catalanes, el moviment independentista i el Futbol Club Barcelona (FCB).

La cita d'enguany va comptar per primera vegada amb l'actuació dels Bastoners de Czestochowa, la primera colla bastonera a l'estranger, que va actuar juntament amb els bastoners de la ciutat. Un dels plats fors també va ser el correfoc que va unir els diables santcugatencs amb la colla dels Czart (diables) de Czestochowa. En dóna més detalls el membre de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat Èric Ricart en declaracions a Cugat.cat.

Èric Ricart

El més interessant és que el grup de joves d'allà ha muntat una colla de bastoners i una colla de diables.


La gastronomia catalana també va tenir un lloc destacat a Etno*C de la mà d'un arròs caldós, un tastet de vi de la terra i una cassola de rom cremat que van fer les delícies del centenar de persones que van assistir al tast de menjar.

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat ja està a l'espera de la cita polonesa de l'any que ve, en vistes al bon resultat d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.