La 7a Nit Literària reivindica el compromís que han de tenir els escriptors amb la societat


Temes relacionats

Ferran Aisa prologa la Nit Literària d'Òmnium Cultural (10/mai/12)


  • Comparteix:

Els escriptors han de ser una consciència crítica dels problemes que pateix una societat. Així s'ha expressat l'escriptor santcugatenc Ferran Aisa durant el pròleg de la 7a Nit Literària d'Òmnium Cultural. Aisa ha alertat també que avui en dia falta molta crítica per part del món literari amb una societat que pateix 'retallades, reformes i repressió' i ha subratllat que els escriptors no poden quedar al marge d'allò que viu una comunitat. La 7a Nit Literària s'ha celebrat aquest dijous a la nit a la Masia de Sant Cugat i ha comptat amb la presència d'una trentena d'escriptors locals i l'assistència de 170 persones.

La 7a Nit Literària ha demostrat la gran producció cultural que es fa a Sant Cugat de la mà de tots els escriptors que hi resideixen. Durant el pròleg d'aquesta edició, l'escriptor santcugatenc Ferran Aisa ha defensat que els escriptors han de defensar la cultura i comprometre's amb la societat, no silenciar allò que passa i exercir un paper crític. Segons Aisa, l'escriptor ha d'estar al servei de qui pateix la història i no de qui la fa.

Ferran Aisa

L'escriptor no pot quedar al marge de la societat on viu. Avui en dia falta molta crítica.




Durant la vetllada la presidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Rosa Maria Caballé, ha celebrat que l'entitat estigui a punt d'assolir els 700 socis a la nostra ciutat. Caballé, a més, ha destacat que la literatura enforteix una societat.

Rosa Maria Caballé

Si no tinguéssim una gran literatura al darrera, seríem molt més febles.




Representants de tots els partits polítics, tret del PP, han assistit a l'acte. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lloat la feina que fa Òmnium a Sant Cugat i ha subratllat el paper clau que exerceixen els escriptors a l'hora de defensar la llengua de Catalunya.

Mercè Conesa

Gràcies a molts escriptors que no van deixar d'escriure en català tot i els moments complicats que vivien. Avui el català té rellevància.






La cita ha servit per elogiar la riquesa cultural literària de la ciutat i per lliurar un diploma als socis de l'entitat inscrits entre els anys 1978-81. Enguany la Nit Literària ha tingut una vessant solidària. Una part de la recaptació del sopar es destinarà al menjador social de Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.