El Museu s'obre de bat a bat per celebrar el seu dia internacional


Temes relacionats

El CRBMC restaura dues escultures romàniques del Centre Excursionista de Catalunya (12/mai/12)

El Casino de la Rabassada torna a obrir les portes gràcies a una exposició (25/abr/12)

La Biennal més reivindicativa arriba a la Casa Aymat (19/abr/12)

Les dones artistes, protagonistes de la nova exposició del Museu de Sant Cugat ( 8/mar/12)


  • Comparteix:

El Dia Internacional dels museus se celebra aquest divendres i dissabte

El Dia Internacional dels museus se celebra aquest divendres i dissabte

El Dia Internacional dels Museus se celebrarà aquest divendres i dissabte a la ciutat amb diverses activitats que pretenen retallar la distància entre els museus i la societat, emfatitzant la funció pública que duen a terme els centres. Les activitats de commemoració inclouen jornades de portes obertes a les dues seus del Museu de Sant Cugat i una visita comentada gratuïta al monestir en col·laboració amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). El plat fort de les celebracions serà la Nit dels Museus, que se celebrarà dissabte fins la mitjanit.

El Museu de Sant Cugat s'afegeix un any més a la celebració del Dia dels Museus que se celebra anualment cada 18 de maig a diferents indrets d'Europa des de 1977.

Enguany, la celebració tindrà lloc divendres i dissabte amb dues jornades plenes d'activitats que volen posar de manifest la màxima que 'els museus són una institució al servei de la societat i el seu desenvolupament'. El director del Museu, Lluís Campins, ha explicat que aquesta jornada pretén acostar els museus als ciutadans d'una manera diferent.

Lluís Campins

Vol ser una proposta d'aproximació a la ciutadania. És una forma diferent de convidar-los.


Les activitats de commemoració inclouen jornades de portes obertes a les dues seus del Museu a la ciutat, el Museu Monestir i el Museu del Tapís Contemporani, tant divendres com dissabte.

La diada reivindicarà també una altra manera de viure el cap de setmana amb la celebració, dissabte a la nit, de la 8a Nit dels Museus. L'activitat, que tindrà lloc simultàniament a diverses ciutats europees, suposarà que els museus restin oberts fins la mitjanit.

La gelosia del Monestir serà la protagonista d'una visita guiada gratuïta que oferirà el Museu en col·laboració amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBM). L'activitat, que tindrà lloc al migdia de dissabte al Claustre del Monestir, està emmarcada dins el programa del centre '30 anys, 30 obres'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.