Galeries, tallers i museus obriran les seves portes fins a la mitjanit per la 12a Nit de l'Art

Imayge de la Nit de l'Art de 2011

Cultura

Publicat el 26/mai/12 per Tamara Atienzar / Jon Sindreu

La Nit de l'Art arriba aquest dissabte a la seva 12a edició ampliant a 18 els seus espais expositius. Galeries, tallers i espais artístics de la ciutat obriran les seves portes fins a la mitjanit perquè els santcugatencs puguin gaudir d'una vetllada nocturna plena d'art i cultura. Més de 20 espais i entitats com la Sala Rusiñol, La GaLeRia o el Dterra obriran les seves portes per celebrar aquesta festa artística.

Com en anys anteriors, els santcugatencs podran gaudir de xerrades amb els artistes, tallers i concerts per 18 espais de la ciutat fins la mitjanit. L'activitat que donarà el tret de sortida a la nova edició de la Nit de l'Art serà un taller obert de ceràmica i de joieria a la galeria Dterra. Després tindran lloc altres activitats com un concert de la banda 'La jauja', converses amb artistes com Pilar Xercavins, Marta Domingo o Alberto la porta, tallers de dibuix o degustacions cromàtiques.

Ribas ha assegurat a Cugat.cat que la voluntat dels artistes de la ciutat és evitar que els santcugatencs vegin les galeries i els tallers com si fossin botigues i hi passegin més habitualment.

Lluís Ribas

L'èxit més gran per un artista és que la gent visiti el seu espai.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al llarg de tota la jornada, les entitats musicals i d'arts escèniques de la ciutat faran concerts i intervencions ambulants pels carrers del centre. Aquesta és la primera de les dues nits dedicades a l'art que té previstes Sant Cugat. La segona, serà el segon dissabte de juny, comptarà amb la participació de la majoria de galeries santcugatenques i altres espais culturals catalans i estarà dedicada al silenci.