L'Escola de Música Victòria del Àngels celebra els seus 25 anys amb la vista posada en esdevenir conservatori


  • Comparteix:

La soprano que dóna nom a l'Escola va ser present al concert de celebració dels 25 anys.

La soprano que dóna nom a l'Escola va ser present al concert de celebració dels 25 anys.

L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels ha celebrat el seu vint-i-cinquè aniversari amb un sentit homenatge a la soprano catalana i a tots els alumnes i professors que han donat vida a l'escola en aquests anys. Tant el director del centre com l'alcalde han posat l'horitzó de l'escola en aconseguir la seva ampliació i reconeixement com a conservatori.

El teatre Auditori s'ha omplert de gom a gom durant l'acte de celebració dels 25 anys del centre, amb un concert a càrrec dels seus professors i alumnes. El director de l'escola, Joan Gutiérrez ha subratllat el paper de l'educació musical pel desenvolupament de la persona i com a vehicle de transmissió cultural. Gutiérrez també ha parlat dels reptes de futur de l'escola:

Joan Gutiérrez

Tenim molts reptes per davant, i molta ilusió. El creixement cap al conservatori de grau mitjà és un gran projecte.


L'alcalde Lluís Recoder ha destacat la tasca formativa que s'ha fet des de l'escola durant aquest quart de segle, i ha apuntat la futura ampliació del centre i conversió en conservatori de grau mig com a principals reptes pels propers anys. Segons Recoder, l'escola Municipal i els diferents centres de la ciutat l'acosten al nivell musical dels països més avançats.

Lluís Recoder

Sense l'ensenyament musical, estariem vedats d'un món ple de sentiments i de bellesa. I l'entramat musical de la ciutat ens acosta a altres ciutats que envegem.


L'alcalde i el director general del Gran Teatre del Liceu, Josep Caminal, han agraït a la soprano Victòria dels Àngels la seva col·laboració amb l'Escola Municipal. Caminal ha instat els professors a educar en la sensibilitat musical, seguint l'exemple que ha donat Victòria dels Àngels:

Josep Caminal

A l'època de la foscor, quan hi havia crisi cultural en aquest país, qui ens va passejar pel món va ser la Victòria.


En nom de la ciutat, l'alcalde ha entregat a l'escola i a Victòria dels Àngels una rèplica de la rosassa del Monestir, i ha agraït a la cantant que, l'any 92, accedís a que l'escola municipal adoptés el seu nom. Precisament ahir es complien 10 anys del concert que la soprano va oferir al Teatre Auditori, en honor de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.