Una taula de participació ciutadana redefinirà el nou model de la Festa Major de Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat conclou avui el debat sobre la seva Festa Major (23/mai/12)

Sant Cugat debat la gestió pública i el finançament de les Festes Majors (12/mai/12)

Els aspectes tècnics i de seguretat de la Festa Major, a debat a la Casa de Cultura (11/mai/12)

Experts de la cultura popular del país aportaran la seva visió al debat de Festa Major (25/abr/12)

L'Ajuntament obre un debat ciutadà per repensar la Festa Major (18/abr/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament crearà una taula específica de participació dedicada a la Festa Major que estarà integrada dins del Consell de Cultura. Totes les entitats que vulguin, així com les persones a títol individual, podran participar d'aquesta taula, al setembre, que s'encarregarà d'elaborar el nou model de Festa Major que necessita Sant Cugat. Així s'ha anunciat aquest dimecres durant el recull de totes les aportacions que s'han fet dins del cicle de debats per repensar la festa grossa. L'última sessió d'aquestes trobades ha servit també per subratllar que la Festa Major necessita la màxima implicació de la ciutadania i aquest és un objectiu que cal perseguir any rere any.

Després de sis taules de debat tractant diferents aspectes que cal tenir en compte a l'hora de redefinir la Festa Major, el cicle de xerrades ha arribat a la seva última sessió fent un relat de totes les aportacions que s'han produït al llarg d'aquestes trobades. Durant la darrera sessió, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha fet un balanç molt positiu dels debats iniciats i ha avançat que es crearà una taula específica dedicada a la Festa Major per seguir definint el nou model de festa que busca la ciutat.

Xavier Escura

La taula dedicada a la Festa Major ha de seguir tot el treball que s'ha iniciat amb els debats que hem fet per repensar la Festa Major. Convidem totes les entitats i persones que ho vulguin a formar-ne part.


El gestor cultural i cofundador d'UmésDos, Andreu Garrido, ha estat l'encarregat de fer un resum de totes les aportacions que han protagonitzat aquest cicle. Garrido ha explicat que un dels temes transversals que han sorgit a totes les xerrades és el d'aconseguir la màxima cohesió i implicació de la ciutadania.

Andreu Garrido

La cohesió social i la implicació de la ciutadania són dos objectius que ha de perseguir la Festa Major, amb un procés liderat per l'Ajuntament amb el màxims consens de les entitats.




Pel que fa als termes econòmics, s'ha volgut destacar que en temps de crisi la festa major és més necessària que mai. Per aquest motiu s'ha defensat que sempre que s'aconsegueixi la màxima implicació ciutadana, l'administració i els ciutadans seran capaços d'organitzar activitats més enllà dels diferents pressupostos amb els que es pugui comptar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.