S'enregistra un vídeo aeri del Monestir per estudiar l'estat de conservació


  • Comparteix:

Zona del Monestir

Zona del Monestir

El Museu de Sant Cugat i l'empresa de gestió del patrimoni Global CHM han realitzat aquest dilluns un vídeo aeri del Monestir. El sistema utilitzat és una tècnica nova de captura que donarà una nova visió del monument, així com una vista de les parts menys accessibles.

L'Ajuntament i l'empresa Global CHM, que desenvolupa solucions per a projectes d'intervenció sobre el patrimoni cultural, han establert utilitzar un sistema de captació aèria de continguts multimèdia, anomenat flyCAM, al Monestir. Es tracta d'una aplicació per facilitar la divulgació i registre tècnic del patrimoni monumental de la ciutat.

Aquest dilluns s'ha enregistrat, mitjançant unitats de captura de dades, un vídeo i una fotografia aèria de les diverses àrees del Monestir. Aquesta tasca també s'efectuarà amb la finalització de les obres del Celler Cooperatiu.

L'objectiu d'aquesta innovadora aplicació és doble. Per una banda, elaborar un vídeo divulgatiu amb el material gràfic rellevant que doni una visió nova i enriquidora del monument. I per l'altra, obtenir imatges de detall dels espais no accessibles per registrar l'estat de conservació d'elements com el cimbori, de la coberta o dels detalls del campanar, dels quals no hi ha moltes dades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.