Emili Teixidor: 'Hem de fomentar la lectura per una qüestió de salut intel·lectual'


  • Comparteix:

L'escriptor Emili Teixidor ha fet una crida aquest dimarts des del Mesón perquè la gent s'endinsi al món de la lectura. Segons l'autor de 'Pa Negre', cal dedicar una estona diària a la lectura per mantenir el cervell en forma 'de la mateixa manera que fem esport per cuidar el cos'. A la 'Tertúlia amb amics' que organitza Amics de Pedra i Sang, Teixidor ha afegit que els governs tenen una assignatura pendent en el foment de la lectura.

Teixidor ha defensat que la lectura 'allarga el cervell de la mateixa manera que la bicicleta allarga les cames'.

Emili Teixidor

Hem de llegir de la mateixa manera que dediquem una estona a fer esport. Cal llegir per mantenir-se en forma intel·lectualment.


Teixidor ha defensat que un bon llibre és el que està ben escrit i no és tant important el tema que tracta sinó la forma amb què l'autor s'expressa i com escriu el que vol explicar. El reconegut escriptor ha defensat també que si les autoritats coneguessin els beneficis reals que comporta la lectura dedicarien més diners a fomentar-la i 'haurien de destinar menys pressupost a la sanitat.' Teixidor ha defensat que falta producció cultural catalana i ha afegit que no pot ser que un país hagi d'anar a cercar la intel·ligència a l'exterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.