La 'naturalesa' de Joan Tortosa s'exposa a la Sala Capitular del Monestir


  • Comparteix:

L'artista Joan Tortosa a l'exposició que es pot veure a la Sala Capitular del Monestir

L'artista Joan Tortosa a l'exposició que es pot veure a la Sala Capitular del Monestir

L'exposició 'Dotze mesos / A vol d'ocell', dues sèries de l'artista santcugatenc Joan Tortosa, es pot visitar fins l'últim dia de Festa Major a la Sala Capitular del Claustre del Monestir. La mostra recull prop d'una trentena de quadres fets amb collage i diferents tècniques que mostren la visió que té Tortosa de la naturalesa, una de les grans fons d'inspiració d'aquest artista.

Joan Tortosa ha volgut plasmar en aquests quadres un els elements que han arribat a seduir més aquest artista i que més li han servit de font d''inspiració, la naturalesa. A través de textures contundents, de tècniques com el collage i utilitzant una gran varietat de colors i una gran dosi de vitalitat, Tortosa ofereix una visió des de diferents perspectives de la natura. A més, l'artista santcugatenc ha utilitzat per primera vegada una nova tècnica, la d'incorporar elements de la naturalesa en les seves obres.

Joan Tortosa

He volgut incloure elements del bosc i del mar. Trobareu per exemple petxines i miques de corall.


'12 mesos' recull 12 quadres creats el 2009 que mostren l'amor de l'artista per la natura des d'un punt de vista més proper. Mentre que 'A vol d'ocell' recull 15 obres que també ensenyen paisatges però des d'una perspectiva més allunyada. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha detallat que aquesta és una exposició que va més enllà de ser 'un crit a la natura'.

Xavier Escura

Aquesta exposició és una demostració de llibertat i creació. Joan Tortosa es reinventa a ell mateix.





L'artista està treballant ara amb una nova sèrie de creacions inspirades en diferents elements del Claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.