Dues obres catalanes, retornades al lloc d'origen, després de ser restaurades a Sant Cugat


  • Comparteix:

'La Crucifixió' ha tornat a l'església Dolors de Girona / Font: Premsa Gencat

'La Crucifixió' ha tornat a l'església Dolors de Girona / Font: Premsa Gencat

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), amb seu a Sant Cugat, ha acabat la intervenció de dues obres catalanes. La tela de 'La Crucifixió' i l''Armari dels Privilegis i Actes' ja s'exposen al seu lloc d'origen, a Girona i Lleida, respectivament.

Durant cinc mesos, el CRBMC s'ha centrat en la restauració de l''Armari dels Privilegis i Actes de la Ciutat de Lleida'. L'arxivador, conegut com l'Armari de les cinc claus, data del segle XVII. Els treballs de conservació i restauració han consistit a recuperar l'acabat de la fusta i suprimir l'excessiva capa brillant mal aplicada que el recobria. L''Armari dels Privilegis i Actes de la Ciutat', de més de tres metres d'alçada, retorna a l'Arxiu Municipal de Lleida.

D'altra banda, la tela de 'La Crucifixió', formada per sis teles de gran format, arriba a l'església dels Dolors de Girona, on aquest divendres s'ha començat a muntar. L'obra, datada a principis del segle XIX, és un dels conjunts de pintures sobre tela de temàtica religiosa de mes envergadura de Catalunya. La intervenció ha consistit en la recuperació de la llegibilitat de la capa pictòrica i en la consolidació del suport.

La restauració de 'La Crucifixió' ha permès atribuir la seva autoria al pintor Marià Colomer, en lloc de Joan Carles Panyó, a qui fins ara se'l considerava l'autor de l'obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.