França i Catalunya s'uneixen per inaugurar l'última obra de Grau-Garriga


Temes relacionats

L'alcalde de la ciutat francesa on residia Grau-Garriga visita Sant Cugat (13/abr/12)

L'exposició 'In Memoriam' de Grau-Garriga aterra avui al Museu d'Història de Girona ( 6/mar/12)

Reviu la vida i l'obra de Grau-Garriga ( 7/set/11)

Mor Josep Grau-Garriga, l'artista santcugatenc més internacional (29/ago/11)


  • Comparteix:

Imatge de 'La porta de la pau', creada per Josep Grau-Garriga / Font: David Bordes

Imatge de 'La porta de la pau', creada per Josep Grau-Garriga / Font: David Bordes

La darrera obra de l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga, 'La porta de la pau', es presentarà a finals de mes a Saint Mathurin sur Loire. Grau-Garriga va rebre l'encàrrec de crear aquesta obra per a l'església de la població francesa que el va acollir des dels anys 90. Fa cinc anys que va començar el projecte que ara es presentarà a la ciutadania.

'La porta de la pau' és l'últim projecte de l'artista Grau-Garriga i es presentarà de forma pòstuma. Es tracta d'una obra que ocupa l'entrada principal de l'església de la població francesa que va acollir Grau-Garriga durant gairebé 20 anys, Saint Mathurin sur Loire. Està composta per vitralls, tapissos i frescos. A la part inferior, l'obra està protagonitzada per la llista dels traspassats al municipi durant les diferents guerres que van implicar veïns de la població.

Més enllà de l'obra que s'ubica en una església, Grau-Garriga va afirmar que 'aquesta casa de Déu és la casa dels homes, una casa de la pau tant per als que creuen en el cel com per als que no ho fan'. Tot i que Grau-Garriga no va veure finalitzat el projecte, amics de l'artista i el consistori de la població francesa han fet possible que 'La porta de la pau' sigui on ell l'havia pensat.

Diferents personalitats del món de la cultura de França i de Catalunya es traslladaran a Saint Mathurin sur Loire per a la presentació de l'obra que es durà a terme el quart divendres de juny. L'alcaldessa, Mercè Conesa, que també s'hi desplaçarà, ha destacat la figura de l'artista.

Mercè Conesa

Creiem que és important ser allà representant la ciutat i commemorar que hem tingut un molt gran artista i que ha deixat una obra important a la ciutat de Saint Mathurin sur Loire.





D'altra banda, aquest diumenge ha finalitzat al Museu de la Ciutat de Girona l'exposició 'Grau-Garriga. In memoriam', mostra que ha estat visitada per més de 25.000 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.