Els Amics de l'Òpera de Sabadell porten al teatre-Auditori l'òpera 'Els giravolts de maig'


  • Comparteix:

La representació de l'òpera catalana 'El giravolt de maig' ha aconseguit sorprendre el públic de Sant Cugat amb una escenificació en què l'orquestra hi té un paper fonamental. Tot i que no s'han exhaurit les entrades, més de set-centes persones han volgut veure i sentir aquesta òpera catalana de principis del segle XX.

Coproduïda per l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i l'Associació dels Amics de l'Òpera de Sabadell, "El Giravolt de maig" és una petita peça d'òpera còmica en què la música hi té un paper fonamental. Amb una escenografia austera on els protagonistes són els músics i els cantants, l'obra ha aconseguit seduir el públic, com explica el director de l'orquestra, Josep Ferré.

Josep Ferré

Personalment, estic molt satisfet. És de les vegades que acabes una representació i saps que la gent estarà contenta i això és el que ha passat


Escrita per Josep Carner i composada per Eduard Toldrà, "El giravolt de maig" es va representar per primer cop l'any 1928 i aleshores ja va ser considerada una joia del seu temps. Ara continua despertant passions, tot i que, com reconeix Josep Ferré, al públic se li fa difícil seguir la història cantada.

Josep Ferré

Té una continuïtat absoluta, tot els elements estan molt ben lligats: la història, el text i els instruments. I el text està escrit en un català preciós.


A la sortida, s'ha regalat al públic un petit llibret amb fotografies imprès durant la representació gràcies a la col·laboració d'una impremta que ha sorprès molt gratament el públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.