El Pinar, Àgora i Thau acaparen els premis de narrativa històrica breu d'Òmnium


Temes relacionats

Sant Cugat homenatja la figura del compositor Eduard Toldrà (17/mai/12)

Ferran Aisa prologa la Nit Literària d'Òmnium Cultural (10/mai/12)


  • Comparteix:

Els premiats i els membres del jurat

Els premiats i els membres del jurat

Adaia Casillas, de l'escola El Pinar, i Carlota de Sojo, de l'escola Thau, són les guanyadores en les categories de batxillerat i secundària del primer Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu que atorga Òmnium Cultural. Un total de 66 treballs s'han presentat a la sisena edició del certamen en què han participat sis centres educatius de la ciutat. Una cinquantena de persones han assistit aquest dimarts a l'acte d'entrega de premis, que ha tingut lloc al Claustre del Monestir.

Les escoles Àgora, Thau i El Pinar, els instituts Angeleta Ferrer i Arnau Cadell i, enguany per primer cop, el Centre d'Alt Rendiment (CAR), han participat a la sisena edició dels Premis Pere Ferrer de narrativa històrica breu que concedeix Òmnium Cultural.

El concurs ha comptat amb la participació de 66 narracions en una edició en què les escoles Thau, El Pinar i Àgora s'han emportat bona part dels premis.

El primer premi en l'apartat de secundària ha estat per Carlota de Sojo, del Thau; mentre que Adaia Casillas, d'El Pinar, s'ha alçat al primer guardó, en la categoria de batxillerat. Casillas ha explicat a Cugat.cat l'argument de la seva obra.

Adaia Casillas

Se situa en els anys 40, durant les lluites contra els franquistes.


De la seva banda, la presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha destacat la qualitat de les obres presentades i ha explicat per què aquest guardó tracta el tema històric.

Rosa Caballé

La narrativa històrica els costa, però penso que els hem d'animar a conèixer moments de la història.




L'apartat de secundària ha tingut tres accèssits pels alumnes de segon cicle. La primera menció ha estat per Marta Capdevila (Thau), la segona per a Andrea Corralero (CAR) i la tercera per a Carmen Chapman (Thau). L'accèssit per als estudiants de primer cicle ha quedat desert. En la categoria de batxillerat, el primer accèssit se l'ha endut Guillem Boada (Àgora) i el segon, Neus Calbet (Àgora).

La concessió de premis ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Escura, i una actuació de l'escola Fusió. El jurat l'han format el director del Museu, Lluís Campins; els escriptors Enric Larreula i Quima Moret; els professors Manoli Narváez i Andreu Freixas, i les membres d'Òmnium, Montse Peitx i Cristina Pla.

Durant l'acte s'ha presentat el llibre que aplega les obres guardonades en l'edició del 2011, una obra il·lustrada per diversos estudiants de l'Escola d'Art Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.