Xavier Escura: 'Part dels nostres valors els hem heretat dels occitans'

Cultura

Publicat el 12/jun/12 per Marina Romero

Els valors i la sensibilitat cultural dels catalans tenen el seu origen en els comtals occitans. Així ho ha explicat el regidor de Cultura de l'Ajuntament i historiador, Xavier Escura, en el marc de la conferència 'Dones i catarisme a Catalunya-Occitània' que s'ha fet aquest dimarts al restaurant El Meson. La xerrada ha tancat el cicle 'Tertúlia amb amics' que ha organitzat l'Associació Amics de Pedra i Sang.

L'última xerrada del cicle 'Tertúlia amb amics' ha tornat a deixar petit el restaurant El Meson. Escura ha fet un extens repàs als orígens comtals de catalans i occitans dels segles X i XI i ha detallat què n'ha quedat d'aquella època.

Xavier Escura

Ens ha quedat una gran sensibilitat de tipus cultural i uns valors que perduren i ens diferencien com a catalans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Escura, però, ha anat encara més enllà i ha definit els valors que han arribat a perdurar d'aquella civilització com la tolerància, el pactisme i el concepte de diàleg.

Xavier Escura

Fins i tot ara els polítcs catalans i de Madrid els costa negociar. Principalment perquè utilitzen un llenguatge amb valors diferents. I això ja ho trobem 1.000 anys abans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






El cicle 'Tertúlia amb amics' va començar a mitjans d'abril i ha comptat amb les conferències del director adjunt de 'La Vanguardia', Enric Juliana, l'escriptora Empar Moliner, la filòsofa Victòria Camps, i l'escriptor Emili Teixidor.