Mascarell: 'El país té múltiples centralitats culturals i les hem de potenciar'


Temes relacionats

La Canals Galeria d'Art rep avui la visita de Ferran Mascarell (15/jun/12)

Mascarell sobre Grau-Garriga: 'Se'ns en va un dels grans artistes catalans contemporanis' (30/ago/11)

El conseller Mascarell, a l'última 'Tertúlia amb amics' (17/jun/11)


  • Comparteix:

El conseller de Cultura ha fet un recorregut per la Canals Galeria d'Art.

El conseller de Cultura ha fet un recorregut per la Canals Galeria d'Art.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, creu que el país té múltiples centralitats culturals que s'han de potenciar. Mascarell ho ha dit aquest divendres en una visita que ha fet a la Canals Galeria d'Art on ha posat com a exemple el Teatre-Auditori, que segons el conseller és un espai referent de l'oferta cultural del país. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que treballen amb l'Ajuntament de Barcelona per incloure el Monestir com una de les rutes turístiques que ofereix la capital catalana.

El conseller de Cultura ha explicat que un dels reptes del país és potenciar totes les centralitats culturals que es fan arreu del territori perquè la gent conegui l'oferta cultural que hi ha més enllà de Barcelona. Mascarell ha lloat el desplegament cultural que ha fet Sant Cugat en els últims anys i ha posat com a model a seguir el cas del Teatre-Auditori.

Ferran Mascarell

És un teatre que sap competir amb els teatres de Barcelona. És un referent cultural més enllà de Sant Cugat.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que estan treballant per crear itineraris culturals conjunts amb l'Ajuntament de Barcelona i fer que el patrimoni de la ciutat sigui un element a visitar entre les rutes turístiques que ofereix la capital catalana. Conesa ha posat com a exemple el Monestir i l'obra de Grau-Garriga.

Mercè Conesa

Ens agradaria que el Monestir de Sant Cugat fos un element de l'oferta turística de la capital catalana o l'obra de l'artista Grau-Garriga.


Sobre l'últim retorn dels papers que encara queden per tornar de l'arxiu de Salamanca, Mascarell ha explicat que la data s'endarrerirà però ha assegurat que una vegada arribin a Catalunya el país 'haurà tancat una data llastimosa i lamentable de la seva història'. El conseller ha fet una visita aquest divendres per la Canals Galeria d'Art on ha pogut conèixer els detalls de la galeria i veure la mostra 'Jordi Pagès a Gabriel Ferrater'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.