El Casal de Joves fa una campanya per explotar els grafitis a la ciutat


  • Comparteix:

Intentar regular espais on els joves puguin desenvolupar la pràctica de la pintura mural i mostrar a la ciutat les possibilitats d'aquest art urbà són els eixos de la campanya '1,2,3 graffff' que impulsa el Casal de Joves TorreBlanca. El primer pas ha tingut lloc aquest divendres al mateix casal, on s'ha inaugurat un mur d'exposicions per als artistes. La finalitat és crear una comissió d'artistes i tècnics municipals que creïn un mapa de murs públics on poder pintar legalment.

'1,2,3 graffff' és una iniciativa del Casal de Joves TorreBlanca en col·laboració amb la regidoria de Joventut per promoure l'art mural a través de diferents iniciatives que volen enfortir l'esperit cívic dels artistes i la cohesió social entre els més joves.

La coordinadora del Casal de Joves TorreBlanca, Laura Vega, ha explicat que la proposta pretén donar a conèixer als joves, i a la ciutat en general, l'art urbà allunyat del vandalisme.

Laura Vega

El projecte té la vocació de reivindicar el grafiti com un art modern que dóna personalitat a la ciutat.


El projecte implica els artistes locals perquè esdevinguin models per als joves que s'inicien en aquest art i durà a terme diferents accions que tindran lloc en diferents fases. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha anunciat que es fomentarà la creació d'un mapa de murs públics on poder pintar i es crearà una documentació que posarà aquests murs a l'abast dels artistes que ho sol·licitin.

Raül Grangé

La voluntat del projecte és efímer perquè els artistes puguin anar mostrant la seva obra.


En el marc de la Festa Major tindrà lloc una exhibició de pintura mural a la plaça del Rei. La mostra comptarà amb la presència dels artistes locals Dani Berenguer, Guillem Ramisa i Aram Millet, i dels internacionals Dase i Berok.

La campanya continuarà al setembre amb 'Imagina't Sant Cugat', una activitat en la qual els joves santcugatencs podran transformar virtualment els murs exteriors d'edificis emblemàtics de la ciutat a través de tècniques digitals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.