Ada Castells s'emporta el guardó Sant Joan Unnim, dotat en 35.000 euros


  • Comparteix:

Ada Castells ha rebut 35.000 euros / Font: El Periódico

Ada Castells ha rebut 35.000 euros / Font: El Periódico

La periodista i escriptora santcugatenca Ada Castells ha guanyat el 32è premi Sant Joan Unnim amb la novel·la 'Pura sang'. El guardó, concedit per Unnim Caixa, està dotat en 35.000 euros. Edicions 62 publicarà la novel·la a partir de la tardor.

'Pura sang' narra la història d'una pintora barcelonina, Sílvia, que arriba a Menorca en busca de pau i llum per pintar, després d'una relació que no acaba bé. Però el que hi troba és el terror i la claustrofòbia d'una illa que amaga un secret.

L'escriptora Ada Castells explica a Cugat.cat (91.5 FM) que ha triat Menorca com a paisatge on passa l'acció perquè el seu avi era de Menorca i ella associa l'illa amb el paradís.

Ada Castells

Jo vinc de Menorca. Per a mi és la idea del paradís. Però com a tot arreu, hi pot haver una gran desgràcia; i és amb la que topa la Sílvia.


El premi Sant Joan Unnim, que es concedeix des de 1981, és un dels més ben dotats de la literatura catalana. La guanyadora del 32ena edició, Ada Castells, ha escrit 'Tota la vida', a partir de la biografia novel·lada del pintor alemany David Friedrich, i 'El dit de l'àngel', una novel·la sobre els seus avantpassats protestants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.