Saint Mathurin sur Loire dóna a conèixer l'últim projecte de Grau-Garriga


Temes relacionats

França i Catalunya s'uneixen per inaugurar l'última obra de Grau-Garriga ( 4/jun/12)


  • Comparteix:

Moment de la inauguració de la darrera obra de Grau-Garriga / Font: Premsa Sant Cugat

Moment de la inauguració de la darrera obra de Grau-Garriga / Font: Premsa Sant Cugat

La darrera obra de l'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga, 'La porta de la pau', ha estat presentada aquest divendres a la ciutat que el va acollir a França, Saint Mathurin sur Loire. A la presentació ha assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha destacat la importància de la catalanitat de l'obra de l'artista. Conesa també ha celebrat que l'obra de Grau-Garriga porti el nom de Sant Cugat per tot el món.

'La porta de la pau' és l'últim projecte de l'artista Grau-Garriga i s'ha presentat aquest divendres de forma pòstuma. Es tracta d'una obra que ocupa l'entrada principal de l'església de la població francesa que va acollir Grau-Garriga durant gairebé 20 anys, Saint Mathurin sur Loire. Està composta per vitralls, tapissos i frescos. A la part inferior, l'obra està protagonitzada per la llista dels traspassats al municipi durant les diferents guerres que van implicar veïns de la població.

Diferents personalitats del món cultural de Catalunya i França s'han desplaçat a Saint Mathurin sur Loire per a la presentació de l'obra que fa cinc anys va començar Grau-Garriga. L'alcaldessa, Mercè Conesa, que també s'ha apropat a la inauguració, ha destacat la importància de la catalanitat i les arrels en l'obra de l'artista.

Mercè Conesa

En la seva obra sempre hi ha el pes de la seva catalanitat i de les seves arrels i per tant és un orgull que aquest artista internacional hagi portat el nom de Sant Cugat arreu.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, i el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, també han assistit a la inauguració.

L'artista santcugatenc Josep Grau-Garriga va rebre la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum fa uns mesos. A més, aquest dissabte el canal 33 de Televisió de Catalunya (TVC) ha recordat la importància internacional de Grau-Garriga amb l'emissió del documental 'Grau-Garriga amb cinc de groc i quatre de vermell'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.