Sant Cugat posa final a l'obra inacabada de Pere Calders


Temes relacionats

'Em dic Pere i dos cognoms més', primera lectura a la fresca ( 5/jul/12)

Tessa Calders: 'És un orgull que s'homenatgi el meu pare' (26/jun/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha pogut descobrir els quatre finals diferents que escriptors santcugatencs han creat per a l'obra inacabada de Pere Calders 'Taula rodona' amb l'espectacle 'Em dic Pere i dos cognoms més'. Aquest ha estat el muntatge que ha donat aquest dijous el tret de sortida al cicle Lectures a la Fresca, que un any més organitza l'Associació Amics de Pedra i Sang. Prop de 300 persones han deixat petita la plaça de Sant Pere i han demostrat amb els aplaudiments la gran resposta que ha obtingut la iniciativa.

Una sàtira de la personalitat dels catalans, una crítica de la decadència que viu la civilització del segle XXI, un cambrer que dóna la resposta que els intel·lectuals no són capaços de crear i una història que acaba amb l'aparició de Pere Calders. Aquests són els finals que han creat els escriptors Víctor Alexandre, Ignasi Roda, Josep Maria Jaumà i Piti Español de l'obra inacabada de Pere Calders 'Taula rodona'. Piti Español, Víctor Alexandre i Josep Maria Jaumà han fet un resum dels seus finals a Cugat.cat.

Escriptors

Pere Calders apareix al final de la meva història. / He fet una sàtira de la manera de ser dels catalans. / Al meu text qui dóna la resposta clau és el cambrer i no els intel·lectuals.


La filla de Pere Calders, Tessa Calders, que ha assistit a l'acte, s'ha mostrat molt il·lusionada per descobrir cadascuna de les parts que han afegit els autors santcugatencs. A més ha explicat que l'escenari d'aquestes Lectures a la Fresca, la ciutat de Sant Cugat, representa per a la seva família el primer contacte que van tenir amb Catalunya després de tornar de l'exili.

Tessa Caldes

Sant Cugat és la primera ciutat on vam venir a viure després de Mèxic. És un lloc molt especial per a la meva família.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha tancat la primera actuació de la vuitena edició del cicle Lectures a la Fresca, que es repetirà el segon i el tercer dijous de mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.