Patrícia de No reivindica la responsabilitat social dels artistes


Temes relacionats

La flauta travessera de Patrícia de No posa música a les obres de Neus Colet (19/mar/12)

Patrícia de No imparteix el 2n curs de flauta de la ciutat ( 6/jul/11)


  • Comparteix:

Patrícia de No durant l'entrevista al programa 'Protagonistes'

Patrícia de No durant l'entrevista al programa 'Protagonistes'

La flautista santcugatenca Patrícia de No considera que encara són pocs els artistes que aprofiten els seus canals de transmissió per implicar-se socialment. De No ha assegurat en una entrevista al programa 'Protagonistes' de Cugat tv que els músics han de 'baixar més dels escenaris' i no 'vendre's tant als mercats'. També ha lamentat la gran davallada de l'art a Catalunya i a l'Estat espanyol, especialment arran de les retallades, i ha demanat al sector creativitat per fer fer front a aquesta situació.



Segons la flautista, encara són pocs els artistes que desenvolupen una tasca social més enllà dels escenaris. Patrícia de No ha reivindicat la necessitat que el sector prengui consciència i utilitzi els seus canals d'expressió per contribuir als canvis socials. Patrícia de No ha lamentat que 'l'ànima dels artistes s'hagi venut també als mercats'.

Patrícia de No

L'ànima dels artistes s'ha venut al mercat i al políticament correcte. Hem de retornar a la llibertat.


Tot i que la música clàssica 'no està prou reconeguda' al país, De No considera que ha estat arran de la crisi econòmica quan l'art i la cultura estan patint una davallada encara més pronunciada. Per això ha demanat que els directors de les escoles de música i altres disciplines artístiques utilitzin la creativitat i s'obrin ponts transversals de debat amb els polítics. L'artista ha destacat la importància de la cultura per contribuir al desenvolupament social dels pobles.

Patrícia de No

Ara és el moment en què els directors dels projectes artístics han ser més creatius que mai i establir diàlegs polítics i artístics.


La flautista ha explicat que molts artistes es veuen obligats a buscar feina a altres països que tenen més en compte el paper dels intèrprets de música clàssica. En aquest sentit, de No ha explicat que properament s'incorporarà en un projecte musical a Macao, a la Xina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.