Les condicions imposades pel gremi dificulten la lluita dels llibreters contra la crisi


Temes relacionats

La llibreria Mythos tanca les seves portes després de 13 anys (29/jun/12)


  • Comparteix:

Les llibreries de Sant Cugat sobreviuen a la crisi sense gaire mesures per combatre-la a causa del preu fix del llibre i les escasses possibilitats d'oferir descomptes, que determina el Gremi de Llibreters de Catalunya. Entre les poques opcions de les quals disposen hi ha la de comprar menys estocs, especialitzar-se en un tipus de literatura determinada, proporcionar un servei d'encàrrec i oferir recomanacions personalitzades al client.

La gran majoria de sectors ha patit els efectes de la crisi i les llibreries de la ciutat no han estat una excepció. Algunes, com El Celler de Llibres, obriran pràcticament tot l'agost per intentar compensar el descens de vendes que acostuma a produir-se durant les vacances, i que se suma a la reducció general de clients.

El recent tancament de la llibreria Mythos planteja si hi ha un excés de llibreries a Sant Cugat. El Pati dels Llibres afirma que el nombre de llibreries és correcte perquè es reparteixen el públic, i l'Alexandria defensa que totes les llibreries que hi ha són necessàries tenint en compte l'alt nivell cultural de Sant Cugat. La llibreria Paideia, però, manifesta que n'hi ha massa i que és lògic que algunes cedeixin a la pressió de la crisi.

Llibreters

Cada llibreria té el seu públic, i si només n'hi hagués una es vendrien molts menys llibres. / Sant Cugat té un nivell cultural molt alt i el nombre de llibreries està bé. / Som massa llibreries i no hi ha prou població per a totes.


De la seva banda, El Celler de Llibres destaca la competència de la cooperativa Abacus que, assegura, està exempta de pagar impostos i pot oferir descomptes i preus més baixos. Segons la responsable d'aquesta llibreria, Pilar Gijón, l'Ajuntament els havia promès que no permetria la inauguració d'una seu de la cooperativa a Sant Cugat, però ja fa dos anys i mig que la botiga està oberta a la plaça d'Octavià.

Pilar Gijón

Abacus ens ha perjudicat a tots des del principi, perquè no és una llibreria sinó una distribuïdora que no paga impostos i pot fer descomptes.


Malgrat totes les dificultats, els llibreters mantenen l'esperança i confien en remuntar la crisi gràcies a la gran tradició lectora de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.