Les 'Nits de música al Claustre' fan una pausa a l'estiu amb 'El màrtir Cugat'


Temes relacionats

La història del màrtir Cugat es representa a les 'Nits de Música al Claustre' (20/jul/12)


  • Comparteix:

La lectura dramatitzada 'El màrtir Cugat' ha pujat a l'escenari aquest divendres dins el cicle 'Nits de música al Claustre'. Una desena de rapsodes han participat en l'obra que explica la història del màrtir Cugat i la seva conversió a la religió cristiana des dels seus orígens com a soldat romà. És la primera vegada que la lectura s'ha emmarcat en aquest cicle cultural i la intenció és convertir-la en una cita anual.

'El màrtir Cugat' narra, mitjançant una lectura dramatitzada d'una obra de Josep Maria Jaumà, l'origen del nom de la nostra ciutat mitjançant un text poètic basat en fets històrics. Una setantena de persones s'ha apropat al Claustre del Monestir per gaudir d'aquest acte.

El director de l'obra, Salvador Fité, ha explicat a Cugat.cat que 'El màrtir Cugat' és una bona manera perquè els santcugatencs coneguin la història de la ciutat.

Salvador Fité

Aquest 'Màrtir Cugat', com més l'he llegit i sentit m'ha impressionat més. No és un document històric però és un document poètic basat en fets històrics amb un contingut dramàtic.


La lectura ha finalitzat amb els rapsodes entonant tots els pobles i ciutats repartits per l'Estat espanyol, França i Portugal que tenen com a nom 'Sant Cugat'. Aquesta representació posa el punt a part al cicle 'Nits de Música al Claustre' que tornarà al setembre amb l'últim concert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.