Visita guiada a la Casa Aymat per conèixer el gravador Ismael Smith


  • Comparteix:

Un dels gravats d'Ismael Smith que es poden veure a la Casa Aymat

Un dels gravats d'Ismael Smith que es poden veure a la Casa Aymat

Una visita guiada acostarà aquest diumenge als santcugatencs l'obra d'Ismael Smith a través de la col·lecció 'Gravador del Modernisme a l'Art Déco', exposada a la Casa Aymat. L'exposició, que recull 35 obres de l'artista barceloní, està agrupada en els blocs a 'Nus i al·legories', 'Goyescas' i 'Històries sagrades'. La visita guiada serà a les 12 del migdia.

Ismael Smith va destacar en els moviments del modernisme i el noucentisme i va viure a a Barcelona, Cerdanyola, París, Madrid, Sevilla, Londres i Nova York, ciutats que van marcar les seves obres. Al llarg de la seva producció, Smith va destacar en els camps de l’escultura, el dibuix, el gravat i la il·lustració.

El comissari de l'exposició, Txema Romero, ha explicat en declacions d'arxiu que el tret que més va caracteritzar l'artista és la llibertat que el va acompanyar tota la seva vida.

Txema Romero

A pesar de trets com la ironia o la brutalitat, el més important d'Smith és la llibertat.


La temàtica agrupa diferents blocs de caire al·legòric, sovint amb una forta càrrega eròtica, religiós o de tema costumista que ofereix una visió negra i irònica dels tòpics espanyols. El regidor de Cultura, Xavier Escura, va explicar durant la inauguració que l'exposició suposa per a la ciutat conèixer un personatge i aprofitar una col·laboració amb la Diputació i el Museu d'Art de Cerdanyola.

Xavier Escura

L'exposició suposa acostar el personatge d'Smith i una col·laboració amb Cerdanyola molt important


La mostra s'acompanya del documental 'Ismael Smith, un dandi oblidat' i un conjunt d'ex-libris. L'exposició es podrà visitar fins el tercer diumenge de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.