Els polonesos intercanvien experiències amb el Grup Mediterrània


Temes relacionats

David Gil: 'Farem tallers i explicarem la cultura catalana' (30/jul/12)

Polònia s'apropa a Catalunya gràcies a les entitats locals de cultura popular ( 8/mai/12)


  • Comparteix:

El Grup Mediterrània s'ha retrobat amb la cultura popular de Polònia

El Grup Mediterrània s'ha retrobat amb la cultura popular de Polònia

Uns 25 membres del Grup Mediterrània visiten fins aquest dilluns la ciutat de Czestochowa, a Polònia, per dur a terme un intercanvi cultural amb joves d'aquest país. L'intercanvi, subvencionat per la Unió Europea (UE), busca enfortir els lligams culturals entre Catalunya i Polònia i servirà per mostrar als polonesos les danses i la cuina catalana, entre d'altres.

David Gil, un dels coreògrafs del grup, ha explicat que oferiran dues actuacions dos dies consecutius i la resta de l'estada l'aprofitaran per mostrar altres característiques de la cultura catalana.

David Gil

Farem un taller de danses, explicarem com fer una paella i farem alguna excursió a Cracòvia o a Auschwitz, però ho estem encara concretant.


La ciutat de Czestochowa, que compta també amb una Verge negra que és la més venerada relíquia de Polònia i un dels seus símbol nacionals, acollirà durant una setmana els santcugatencs fins dilluns.

Els ciutadans de la localitat de Czestochowa, a Polònia, ja van fer un tast de cultura popular catalana al maig quan van rebre la visita de més d'una vintena de representants de les entitats de cultura tradicional de Sant Cugat. Diables, Bastoners, Castellers, Esbart, Grup Mediterrània i l'Escola de Música Tradicional van mostrar els seus entremesos en el marc del Festival Etno*C, que va servir per estrènyer llaços entre les dues comunitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.