L'Ajuntament i la Diputació engeguen un procés participatiu per definir les necessitats culturals en els propers 10 anys


  • Comparteix:

Àngels Solé i Lluís Recoder amb el diputat Antoni Fogué.

Àngels Solé i Lluís Recoder amb el diputat Antoni Fogué.

L'Ajuntament i la Diputació engegaran la redacció d'un Pla de Cultura que, amb la participació de les entitats i agents culturals de la ciutat, defineixi les necessitats i prioritats en matèria de cultura pels propers 10 anys. A partir de taules de debat que comptin amb la participació ciutadana - semblants a l'Agenda 21- s'elaborarà una diagnosi a partir de la qual es defineixin les necessitats futures en el camp cultural, i les seves prioritats d'execució.

L'Ajuntament de Sant Cugat vol fer de la previsió, la millor brúixula a l'hora de definir les polítiques del futur en el camp cultural. Així, a partir de taules de debat, que comptaran amb la participació dels agents culturals del sector públic i privat, es vol definir, primer, en quina situació es troba el panorama cultural a la ciutat i, segon, elaborar un document que estableixi les necessitats i actuacions per ordre de prioritats.

El diputat de Cultura de la Diputació, Antoni Fogué, ha explicat que Sant Cugat és un dels primer municipis en apuntar-se a aquesta iniciativa que s'ha posat en marxa en ciutat com Badalona, Vilafranca o Manres. Fogué ha destacat la participació ciutadana com la clau de l'èxit del Pla:

Antoni Fogué

Volem que sigui un procés participatiu peruqè la gent se'l pugui sentir seu.


Les taules rodones abordaran la relació entre cultura i diferens àmbits de la ciutat com ara el territori, la societat, la memòria històrica i la creació artística. L'objectiu, segons l'alcalde, és que la ciutat, en el seu conjunt, s'impliqui en la gestió del seu gran potencial cultural i alhora, que les entitats es puguin corresponsabilitzar de les desicions:

Lluís Recoder

Preten incorporar persones i entitats que treballen en l'àmbit de la cultura.


A banda de les taules participatives, que es faran a la Casa de Cultura en sessions de dues hores, s'entrevistarà a personalitats de vàlua professional demostrada perquè puguin fer la seva aportació.

La Diputació, que vol extendre aquesta iniciativa, també al Forum 2004, preveu engegar aquesta Pla, al final del mandat a un total d'entre 30 i 50 municipis més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.