Les sardanes posen el punt final a una nova edició de 'Nits de música al Claustre'


Temes relacionats

Les 'Nits de música al Claustre' fan una pausa a l'estiu amb 'El màrtir Cugat' (20/jul/12)

Voxalba omple el Claustre de textures musicals d'arreu del món (15/jul/12)

La força del conjunt de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat eclipsa el Claustre ( 6/jul/12)


  • Comparteix:

El cicle 'Nits de música al Claustre' ha posat el punt final aquest divendres després de set concerts i amb una bona resposta per part del públic. La Cobla Jovenívola de Sabadell ha estat l'encarregada de cloure aquesta proposta cultural amb un repertori basat en les sardanes més tradicionals i conegudes, a més d'una segona part composta per cançons dedicades als records de la infància.

La proposta cultural d'estiu 'Nits de música al Claustre' ha clos amb l'actuació de la Cobla Jovenívola de Sabadell que ha aplegat més de 160 persones. El concert d'aquest divendres, 'Els infants i les cançons', ha estat dirigit per Joan Lluís Moraleda i ha retut homenatge a diversos compositors catalans, entre els quals hi ha Eduard Toldrà i Enric Morera.

L'Entitat Sardanista de Sant Cugat ha estat l'organitzadora del concert que ha posat el punt final al cicle 'Nits de música al Claustre'. El president de l'entitat, Josep Miró, ha explicat a Cugat.cat per què han triat aquest repertori dedicat als records d'infantesa.

Josep Miró

Cada any fem algun recull. L'any passat va estar dedicada a la música swing nord-americana i enguany hem volgut fer una cosa més nostra, de música i cultura catalana.


Miró també ha fet una valoració positiva sobre l'estat de salut de les cobles, però no ha dit el mateix dels balladors de sardanes i ha explicat que la solució per augmentar-ne el nombre seria ensenyar-ho a l'escola i donar a conèixer les competicions d'aquest tradicional ball català.

Josep Miró

El món sardanista s'ha transformat. Abans hi havia molts balladors i músics amb poca formació. Ara hi ha músics molt bons però els balladors han baixat.


El darrer dia de setembre tindrà lloc a la nostra ciutat el 37è Aplec de la Sardana amb les cobles La Principal de Llobregat, Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Mediterrània.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.