Rafael Amargo fa vibrar el públic del Teatre Auditori amb el seu muntatge 'Amargo'

Els ballarins han regalat el públic santcugatenc amb coreografies improvitzades

Cultura

Publicat el 15/des/03 per Arantza Diez

Els santcugatencs han omplert el Teatre-auditori per rendir-se davant l'actuació del quadre de ball de la companyia Rafael Amargo. El popular bailaor s'ha ficat el públic a la butxaca després d'allargar mitja hora l'espectacle amb un vibrant desplegament de coreografies improvisades.

Dues hores de bon flamenc en un escenari auster on els únics protagonistes són les veus i els cossos. Així és Amargo, l'espectacle de la companyia Rafael Amargo que aquest cap de setmana ha arribat a Sant Cugat després de 3 anys de gira mundial. Guardonat en diverses categories en els Premis Max de les Arts Escèniques, l'espectacle presenta coreografies intimistes i modernes a la vegada que recorre els pals més tradicionals i purs del flamenc. El coreògraf ens parla del seu espectacle.

Rafael Amargo

És un espectacle gens pretensiós, només volem cantar i balllar. Això és art.


Abans de l'espectacle, els santcugatencs han pogut assistir a l'assaig general previ a la funció i veure com treballa la companyia. Les impressions han estat, òbviament, positives, sobretot en els més menuts, que han manifestat sense vergonya la seva curiositat i han sortit amb idees diverses sobre la dansa i el flamenc.

Nens

Ho fan molt bé, m'agrada molt com ballen.


El ballarí es va ficar el públic a la butxaca quan, en acabat l'espectacle, es va dirigir al públic per explicar-los que havia quedat sorprès del Teatre-Auditori i va decidir allargar mitja hora més l'actuació a base d'improvitzacions.
Rafael Amargo dirigeix la companyia de flamenc més jove d'Espanya. Amb només 28 anys, aquest coreògraf d'origen andalús i madrileny d'adopció, ha aconseguit l'aclamació unànime de la crítica.