Sant Cugat s'obre de bat a bat per donar a conèixer el seu patrimoni


Temes relacionats

El Modernisme i els primers estiuejants a Sant Cugat, al Patrimoni Viu (28/set/12)


  • Comparteix:

Els Bastoners de Sant Cugat han encetat les activitats de Patrimoni Viu d'enguany

Els Bastoners de Sant Cugat han encetat les activitats de Patrimoni Viu d'enguany

Els santcugatencs s'endinsen, des d'aquest divendres, en l'aventura de conèixer el patrimoni local de la mà de tres dies d'activitats que ha programat el Museu amb la 5a edició de Patrimoni Viu. Unes 200 persones han participat a la xocolatada d'aquesta festa grossa de les entitats, tal com l'ha definida el director del Museu, Lluís Campins. Una cercavila des de la plaça de l'Om i fins la plaça d'en Coll ha mostrat els principals escenaris de les activitats.

El lema d'enguany és 'L'estiu a la torre: vilatans, estiuejants i Modernisme', amb l'objectiu de recordar als ciutadans l'època passada en què els santcugatencs convivien amb els visitants. Per això, s'han previst moltes activitats que recorden aquesta etapa de la ciutat.

Però la festa, que dura tot el cap de setmana, ha començat aquest divendres amb una cercavila de diverses entitats entre els dos punts més importants d'aquest Patrimoni Viu, la plaça de l'Om, on està situat el Museu de la nostra ciutat, i la plaça d'en Coll.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat aquest període modernista a la ciutat que ens ha deixat els edificis emblemàtics de l'avinguda de Gràcia.

Xavier Escura

Aquest any parlem dels estiuejants de principis del segle XX i que es construïen aquelles cases de l'avinguda de Gràcia. Un estrat de població que es va instal·lar a la llarga a Sant Cugat.


De la seva banda, el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha definit el Patrimoni Viu com la festa de les entitats locals, i una proposta que enriqueixen sobretot els santcugatencs.

Lluís Campins

Comença aquesta Festa Major del patrimoni que fem entre tots: proposem des del museu però feu les entitats i els ciutadans de Sant Cugat.


Visites guiades, tallers, exposicions, taules rodones, balls de bastons i sardanes són algunes de les propostes que els santcugatencs poden gaudir durant aquest cap de setmana de la 5a edició del Patrimoni Viu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.