El Patrimoni Viu revifa en el seu últim dia després d'un dissabte complicat


Temes relacionats

La pluja desllueix les activitats d'aquest dissabte del Patrimoni Viu (29/set/12)

Sant Cugat s'obre de bat a bat per donar a conèixer el seu patrimoni (28/set/12)


  • Comparteix:

El fi de festa ha consistit en animació infantil

El fi de festa ha consistit en animació infantil

Les jornades Patrimoni Viu 2012 han tancat aquest diumenge l'edició d'enguany amb activitats com l'Aplec de la Sardana, tallers i animació infantil que han registrat una alta participació. L'organització ha fet un balanç positiu d'aquesta cita cultural per aquesta bona resposta del públic a la nova ubicació de la iniciativa, el Xalet Negre, tot i que moltes activitats a l'aire lliure han quedat anul·lades per les pluges de dissabte. A més, l'organització creu que l'objectiu de Patrimoni Viu, acostar aspectes de la història santcugatenca a la ciutadania, s'ha complert.



La festa ha començat aquest divendres, amb una xocolatada on han participat unes 200 persones seguida d'una cercavila des de la plaça de l'Om fins la plaça d'en Coll que ha mostrat els principals escenaris de les activitats. La lectura de textos modernistes, el tast de vins i la música folc de La Portàtil FM han tancat la primera jornada.

Les fortes pluges de dissabte han deslluït aquest segon dia de Patrimoni Viu, perquè les principals activitats que havien de tenir lloc a l'aire lliure: les actuacions de l'esbart i diverses propostes musicals, han estat anul·lades. Només els tallers, que s'han pogut refugiar dins del Xalet Negre, i les conferències s'han produït amb normalitat. Pel que fa al berenar popular, s'ha fet finalment com a esmorzar aquest diumenge al matí, quan també han tingut lloc una taula rodona sobre experiències de gent que ha viscut al barri i tallers de 'collage' modernista que els més petits han gaudit de valent.

Participants

És molt bonic perquè ens trobem tots a la plaça i podem jugar els nens i la gent pot gaudir. / Hem fet barrets de molts colors i escoltat música. / M'agrada molt fer manualitats i és molt divertit.


La fi de la festa ha consistit en animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti a la plaça del Coll. Totes aquestes activitats del darrer dia de festa han registrat una bona participació i per això el director de l'entitat organitzadora, el Museu del Monestir, Lluís Campins, ha fet un balanç positiu més enllà del contratemps de dissabte.

Lluís Campins

Un cop normalitzades les condicions cilmàtiques hi ha hagut una bona participació a les propostes. El balanç és positiu, hem tornat a la normalitat pel que fa a la participació en el Patrimoni Viu.


Campins també ha destacat que el principal objectiu de la festa, que era acostar l'arquitectura modernista de Sant Cugat als seus ciutadans s'ha complert. L'altre objectiu de la festa, fomentar l'activitat i la col·laboració de les entitats, s'ha vist més afectat per les anul·lacions causades per la pluja, i per això el director del Museu vol buscar una nova data perquè es produeixin totes aquestes propostes.

A banda de la resta d'activitats, la 5a edició de Patrimoni Viu també ha estat el marc del 37è Aplec de la Sardana, que ha registrat una bona participació durant les 12 hores que ha durat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.