La tradició i el sentiment sardanista tornen a fer parada a Sant Cugat


Temes relacionats

El Patrimoni Viu revifa en el seu últim dia després d'un dissabte complicat (30/set/12)

El 37è Aplec de la Sardana omple el Monestir de tradició (30/set/12)


  • Comparteix:

Una moment de la ballada

Una moment de la ballada

El 37è Aplec de la Sardana de Sant Cugat ha tornat a reunir centenars de sardanistes d'arreu de Catalunya a la plaça d'Octavià per celebrar aquesta tradició que els uneix i que els serveix per fer país. De fet, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat està centrant els seus esforços en l'organització de cursets per a aquelles persones interessades en descobrir el món de la sardana, i així formar nous balladors que participin en les ballades d'arreu i continuïn amb la tradició.

12 hores de sardanes han mostrat la força d'aquesta tradició que ha reunit grups sardanistes d'arreu de Catalunya en la que ja és la 37a edició de la festa santcugatenca d'aquesta dansa. El president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró, ha destacat la importància d'aquestes trobades per mantenir viva la tradició.

Josep Miró

És tracta de mantenir any rere any la festa de la sardana, ja és el 37è aplec. L'objectiu és trobar-nos.


De la seva banda, els sardanistes també han posat l'accent en el sentit de la sardana com a tret identitari català.

Sardanistes

Primer de tot, fer país, perquè si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Les sardanes es porten al cor. / Som sardanistes de tota la vida, i en moments de conflicte com aquests, encara més.


Un any més, l'Aplec de la Sardana se celebra a les jornades de Patrimoni Viu, per posar de manifest l'entesa entre el món de la sardana i la resta d'entitats de cultura popular de la ciutat.

Les Cobles Ciutat de Girona, Mediterrània, Jovenívola de Sabadell i Principal del Llobregat han estat els mestres de cerimònies de la cita sardanista per excel·lència a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.