'Desenterrant el silenci' apropa la història de les foses comunes als santcugatencs


  • Comparteix:

La fotografia fotografiada mostra les tasques d'exhumació de les foses / Font: Premsa Sant Cugat

La fotografia fotografiada mostra les tasques d'exhumació de les foses / Font: Premsa Sant Cugat

L'exposició 'Desenterrant el silenci' ha arribat aquest dimecres a Sant Cugat per apropar i fer conèixer la ciutadania que encara queden moltes foses comunes de la Guerra Civil per descobrir i estudiar. La mostra és un conjunt de fotografies de Sergi Bernal que recull la història de la localització d'un mestre d'escola lleidatà que va ser descobert ara fa dos anys en una fosa comuna a prop de Burgos. La Casa de Cultura acull des d'aquest dimecres la mostra, i fins el segon diumenge de novembre.

Aquesta mostra de 26 fotografies de Sergi Bernal recupera la memòria del mestre lleidatà Antoni Benaiges, enterrat a la fossa de La Pedraja, prop de Burgos. El projecte va començar el 2010 quan es van localitzar uns casquets de bala i unes restes humanes a la zona. A dia d'avui s'han recuperat més d'un centenar de cossos.

El fotògraf responsable de l'exposició, Sergi Bernal, ha explicat que l'objectiu d'aquesta proposta és denunciar i mostrar als més joves que això ha passat, que no s'oblidi i que no es torni a repetir.

Sergi Bernal

La idea és poder canviar consciències. Que no es torni a repetir mai més i que les noves generacions vegin el que van fer altres.


'Desenterrant el silenci' també comptarà amb dues visites guiades, el darrer diumenge d'octubre al punt del migdia, i el darrer dia de l'exposició a la mateixa hora. Tanmateix, s'ha organitzat una xerrada sobre la Guerra Civil a Sant Cugat a càrrec de l'historiador local José Fernando Mota i el comissari de l'exposició, Sergi Bernal.

L'acte ha comptat amb la presència del director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.