Cugat.cat et descobreix el poeta Francesc Garriga Barata


  • Comparteix:

Garriga Barata ha rebut Cugat.cat a casa seva

Garriga Barata ha rebut Cugat.cat a casa seva

La 12a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat té en Francesc Garriga Barata el seu Poeta d'Honor. Autor d'una dotzena de llibres, Garriga Barata també ha estat professor, a més, de col·laborador de Televisió de Catalunya (TVC) i altres publicacions. Cugat.cat l'ha visitat a la seva casa de Bellaterra on l'escriptor ha parlat sobre poesia, el procés creatiu i altres qüestions relacionades amb les lletres i la vida.



El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, organitzadora de la iniciativa, ha descrit la poesia de Garriga Barata com una veu crítica que mira cap endins, apassionadament freda, una mica agre, però amb un fons d'esperança. Ell està d'acord amb aquesta definició i assegura que la seva obra és un reflex de la seva personalitat.

Francesc Garriga Barata

Quan escric tinc la sensació d'alliberar-me. La meva poesia és com jo, una mica irònic, un punt fred, però tinc la meva passió.


El poeta nascut a Sabadell fa 80 anys considera que el fet que la poesia no arribi al gran públic es deu a la 'sacralització' que sovint s'ha fet d'aquest gènere. Per Garriga Barata, s'ha creat un mite al voltant dels creadors i això ha fet que qui no coneix el gènere literari li fa respecte.

Francesc Garriga Barata

Hem creat un mite al voltant dels poetes i dels creadors en general. Això ha fet mal a la poesia. La gent es pensa que és difícil i complicada.


Aquest dimecres comencen els actes previs del Festival de Poesia que arrencarà oficialment dimarts de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.