Sam Abrams, triat comissari de la Setmana de la Poesia de Barcelona


  • Comparteix:

Sam Abrams és tertulià de Cugat.cat

Sam Abrams és tertulià de Cugat.cat

El poeta, traductor i assagista resident a Sant Cugat Sam Abrams serà un dels comissaris de la Setmana de la Poesia de Barcelona. L'acompanyarà en el càrrec el periodista i escriptor Ernest Farrés. La proposta cultural tindrà lloc el maig de l'any vinent i aplegarà diferents propostes vinculades a la poesia que inundaran diversos espais de la capital.

La Setmana de la Poesia de Barcelona es desenvoluparà del 8 al 14 de maig de l'any vinent i tindrà al capdavant els escriptors Sam Abrams i Ernest Farrés. Tots dos substitueixen Eduard Escoffet i Martí Sales, que han dirigit la proposta durant les tres últimes edicions.

Un canvi que notarà la cita. L'escriptor i assagista Sam Abrams ha explicat a Cugat.cat que aquesta nova edició es basarà en la poesia com a eix central de la vida.

Sam Abrams

Volem mostrar d'una manera clara i contundent la importància de la poesia a les nostres vides.


Abrams, que ha rebut l'encàrrec de dirigir la Setmana de la Poesia de Barcelona com un honor i un repte, també ha avançat que aquesta nova visió del comissariat es materialitzarà en activitats, espais i autors diferents.

Sam Abrams

Es veurà una manera de fer diferent que es traduirà en activitats, formats, llocs i participants diferents.


Sam Abrams (Beckley, EUA, 1952), és poeta, traductor, crític i assagista, a més de tertulià de Cugat.cat. És autor, entre altres publicacions de poesia, de 'Calculations...' (Proa,1997), 'Oda a un ase i altres poemes' (Cafè Central, 1999), 'Tot el desig a peu de plana' (Proa, 2002), i de la primera antologia del poema en prosa a la literatura catalana contemporània, 'Tenebra blanca' (Proa, 2001).

També ha publicat ' T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig' (Eumo, 2002), i 'La mirada estrangera' (Proa/Diputació de Barcelona, 2005). És coautor de l'antologia temàtica 'Generacions' (Eumo, 2001) i de l'antologia de grup 'Imparables' (Proa, 2004). Aquest any ha publicat 'Odes a Barcelona' (Ajuntament de Barcelona, 2012), una compilació d'odes d'autors catalans a la ciutat de Barcelona entre 1840 i 2011.

A més, ha traduït i publicat cap a una vintena de volums de poesia catalana moderna a l'anglès. El 2010 va ser guardonat amb el 31è Premi d'Assaig Carles Rahola per l'obra 'Llegir Maragall, ara' (Proa, 2010). Ha estat secretari del Centre Català del PEN. Col·labora habitualment a les pàgines d'opinió d''El Punt Avui' i 'El Mundo' Catalunya i als suplements culturals dels dos diaris.

Ernest Farrés (Igualada,1967), és periodista i escriptor. Com a periodista és redactor del diari 'La Vanguardia', com a escriptor ha publicat cinc llibres de poesia: 'Clavar-ne una al mall i l'altra a l'enclusa' (Columna, 1996); 'Mosquits' (7 i Mig, 1998); 'Edward Hopper' (Viena, 2006), guardonat amb l'Englantina d'Or dels Jocs Florals de Barcelona 2005, i traduït a l'anglès (Graywolf Press, 2009; Carcanet, 2010) i a l'italià (Nemapress, 2011); 'Els efectes imprevisibles dels camps magnètics' (Labreu, 2011), i 'Blitzkrieg' (Meteora, 2011). També és autor de l'antologia '21 poetes del XXI. Una antologia dels joves poetes catalans' (Proa, 2001).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.