Hänsel i Gretel ensenyen al Teatre la Unió a aprendre dels errors


Temes relacionats

El Teatre la Unió acull l'espectacle familiar 'Hänsel i Gretel' (21/oct/12)


  • Comparteix:

El Teatre la Unió ha acollit aquest muntatge de titelles / Font: Metromàtic Teatre

El Teatre la Unió ha acollit aquest muntatge de titelles / Font: Metromàtic Teatre

Hänsel i Gretel s'han perdut aquest diumenge a l'escenari del Teatre la Unió, on han explicat la seva història d'amistat, coratge i superació. 180 persones han gaudit de l'espectacle 'Hänsel i Gretel', que ha comptat amb la música d'un quintet que ha afegit emotivitat i emoció al clàssic conte dels germans Grimm. Metromàtic Teatre i Tactum Ensemble han preparat aquest muntatge pensant en els més petits, per explicar-los el valor d'aprendre de les adversitats.

L'argument és el de la cèlebre història dels dos nens que es perden al bosc i arriben a una casa feta de llaminadures, on viu una malvada bruixa. En aquesta versió, però, Metromàtic Teatre i Tactum Ensemble han canviat una mica el final per fer arribar als nens i nenes el missatge que cal aprendre alguna cosa de les adversitats per no tornar a caure en els mateixos paranys. El director escènic, Roger Casadellà, creu que aquest missatge s'adapta més als temps actuals.

Roger Casadellà

En el conte troben un tresor econòmic i solucionen els problemes i ara sabem que això no és així. Hem adaptat el final per dir que de situacions n'hem de fer un aprenentatge i aportar coses.


La música de Rubén Someso, que el gallec va compondre pensant en el conte popular alemany, ha estat l'altra novetat del muntatge, que es va dissenyar a partir d'aquesta música. Els titelles han estat, doncs, acompanyats per la música contemporània interpretada en directe per un quintet, creant una nova versió de la història on la música i la interpretació s'adapten a la perfecció. El director musical de la producció, Enric Ferré, creu que aquesta combinació dota l'obra d'una emotivitat especial.

Enric Ferré

La música ajuda que el conte vagi endavant, que s'entengui i es gaudeixi. La música en directe multiplica això, és molt més potent.


Aquest ha estat el primer muntatge familiar de la nova temporada del Teatre la Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.