El Festival de Poesia escriu el primer vers de la mà del poeta Garriga Barata


Temes relacionats

El Festival de Poesia escalfa motors amb la seva vessant més musical (22/oct/12)

'Dolça poesia' aplega poetes catalans com a preludi del Festival de Poesia (18/oct/12)

Cugat.cat et descobreix el poeta Francesc Garriga Barata (17/oct/12)


  • Comparteix:

Garriga ha estat el protagonista de la vetllada

Garriga ha estat el protagonista de la vetllada

Els lectors de poesia són els autèntics creadors de versos i tenen la llibertat de descobrir el seu significat en tot allò que els emociona. Aquest ha estat el clam que ha fet arribar aquest dimarts el poeta d'honor del Festival de Poesia a Sant Cugat, Francesc Garriga Barata, a l'acte inaugural. La vetllada, presentada pel periodista i amic seu Xavier Bosch, ha reunit un centenar de persones al vestíbul del Teatre-Auditori, que han escoltat els versos de Garriga en les veus del rapsode Pep Tosar i la cantant Ivette Nadal.



La veu de l'actor i rapsode Pep Tosar ha posat rotunditat i tendresa a l'acte inaugural del Festival de Poesia de Sant Cugat que, per dotzè any, es retroba amb una ciutat que fins diumenge ostenta capitalitat poètica. La trobada d'aquest dimarts ha permès conèixer, no només l'obra, sinó també la persona que ha construït Garriga Barata al llarg dels seus 80 anys. De glossar la seva figura s'ha ocupat el seu amic i periodista, Xavier Bosch, que n'ha subratllat la contribució literària i, sobretot, la petjada humana.

Un públic curiós ha escoltat el discurs de Garriga Barata, que ha rebut emocionat l'escultura creada per Xavier Costa que el converteix en poeta d'honor. Garriga ha posat deures a l'audiència recordant que és el lector qui construeix la poesia en el seu afany de descobrir emocions.

Francesc Garriga

El que converteix una obra en una obra d'art és el receptor. En el moment que t'atrapa una paraula, un dia concret, això és poesia


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha donat les gràcies al poeta octogenari per la seva força i enginy i ha pres nota de la seva recomanació d'introduir, més, la poesia a l'educació primària.

Mercè Conesa

Tenim ja instituït un premi de poesia a secundària i perquè no fer-ho a les escoles... Això ha de servir perquè continui el festival sent una referència al territori català


En la mateixa línia s'ha mostrat el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, coorganitzadora del festival i testimoni de la consolidació d'un festival poètic català 'de primera línia'.

Oriol Izquierdo

El festival no ha estat fàcil de fer i per això demostrem que el secret són las ganes i creure en la poesia.


L'actuació d'Ivette Nadal ha posat música als versos de Francesc Garriga Barata, que ha estat el centre d'atenció d'una vetllada on no han faltat entitats, ciutadans, representants de tots els grups polítics municipals i amants de la poesia.

La festa dels versos enceta una setmana poètica amb una trentena d'activitats que volen fer una oda a la poesia de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.