Camerata Sant Cugat portarà la música sacra i coral al Monestir


Temes relacionats

Baulies: 'No hi ha cap compositor actual sense dedicació a la música sacra' (24/oct/12)

El claustre del Monestir s'omple de les 'Les cançons tel·lúriques' de Roger Mas (12/oct/08)


  • Comparteix:

Escura i Baulies, durant la presentació

Escura i Baulies, durant la presentació

Sant Cugat retrà homenatge a la música religiosa cantada amb el primer cicle de Música Sacra Coral al Monestir, que s'ha presentat aquest dimecres a l'ajuntament. A través de tres concerts organitzats per Camerata Sant Cugat, amb la col·laboració de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, la ciutat reivindicarà algunes de les èpoques més esplendoroses d'aquest gènere coral. A més, una part dels beneficis de les entrades, que costaran 10 euros, es destinaran a Càritas.

El primer concert del cicle tindrà lloc aquest divendres a les nou de la nit i compta amb la participació de Camerata Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp. L'acte estarà dedicat a la figura principal de l'escola policoral veneciana, Giovanni Gabrielli, aprofitant els 400 anys de la seva mort.

Segons el director de l'entitat musical santcugatenca, Xavier Baulies, Gabrielli és l'arquitecte de l'escola de Venècia perquè va innovar el món de la coral juntant més d'un cor en una actuació. Baulies ha destacat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) la idoneïtat d'interpretar música sacra en un escenari emblemàtic com és el Monestir.

Xavier Baulies

El magnífic escenari del Monestir és idoni per la música i la polifonia coral del cicle de música sacra.


El segon concert, l'últim divendres de febrer, repassarà els 1.000 anys de la música sacra, amb la col·laboració de la 'Schola' Gregoriana de Catalunya i el grup Auditexaudi. El cicle es tancarà el segon divendres d'abril amb un concert dedicat a la música barroca que anirà a càrrec del Fòrum Vocal amb la direcció de Xavier Sans. De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, vaticina que el cicle tindrà un inici discret però també un llarg recorregut.

Xavier Escura

És d'aquelles iniciatives que d'entrada no rebentaran la parròquia pel que fa al nombre de gent.


Les entrades dels concerts es poden comprar anticipadament al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) i tenen un preu d'entrada de 10 euros. També es poden adquirir mitja hora abans del començament de l'acte al mateix Monestir. Els diners recaptats aniran destinats a Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.