El Premi Nacional d'Arts Visuals cau a la Floresta amb Àngels Ribé


Temes relacionats

La santcugatenca Àngels Ribé exposarà a la Canals Galeria d'Art (15/oct/12)

Àngels Ribé premiada per la seva contribució a l'art conceptual català (17/jul/12)


  • Comparteix:

Àngels Ribé ha rebut el premi aquesta tarda

Àngels Ribé ha rebut el premi aquesta tarda

L'artista resident a la Floresta Àngels Ribé ha rebut aquest divendres el Premi Nacional de Cultura en Arts Visuals per la seva contribució a l'art conceptual català dels anys 70. El guardó, concedit pel Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA), és la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya i premia les personalitats que excel·leixen en determinats àmbits de la cultura.

La destacada contribució d'Àngels Ribé a l'art conceptual català dels anys 70 i la seva dilatada carrera, transcorreguda entre Barcelona i Nova York, han rebut el reconeixement del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) que ha premiat l'artista florestana amb el Premi Nacional de Cultura en Arts Visuals.

El jurat del Premi Nacional, del qual forma part l'escriptor santcugatenc Sam Abrams, ha destacat també que Ribé 'ha practicat l'environament, l'acció, l'escultura, i ha reflexionat sobre fenòmens de percepció en l'espai amb accent femení'.

Ribé forma part, juntament amb Eugènia Balcells i Olga Pijoan, entre d'altres, del grup de dones artistes que van marcar els processos per cercar noves maneres de fer i observar art a finals de la dècada dels 70. L'artista ja va ser guardonada el 2002 amb el Premi d'escultura de la Fundació Vila Casas, i l'any passat va rebre el premi de l'Associació Catalana de Crítics d'Art 2011 a la millor exposició de recerca històrica per la retrospectiva 'En el laberint', exposada al museu MACBA de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.