Garriga encomana el seu intimisme en un Festival de Poesia cada vegada més obert


Temes relacionats

'El Barri dels Poetes' es trasllada al Claustre per posar veu infantil al festival (27/oct/12)

El Festival de Poesia escriu el primer vers de la mà del poeta Garriga Barata (24/oct/12)

El Festival de Poesia escalfa motors amb la seva vessant més musical (22/oct/12)


  • Comparteix:

El poeta d'honor del Festival de Poesia, Francesc Garriga, acomiada l'edició d'enguany

El poeta d'honor del Festival de Poesia, Francesc Garriga, acomiada l'edició d'enguany

L'homenatge dels poetes al poeta d'honor d'enguany, Francesc Garriga Barata, ha acomiadat aquest diumenge la 12a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat. Vuit dels 11 Premis de Poesia Ciutat de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater han apropat al Claustre del Monestir els versos d'un autor ara més conegut per al gran públic. Uns versos que, juntament amb la seva participació activa a les diferents propostes, han donat un caire especialment intimista al festival, pel qual han passat més 2.000 persones, segons l'organització. La iniciativa tanca la seva 12a edició amb la voluntat de continuar el camí d'obertura a nous públics, sobretot el jove.

L'acte de cloenda del Festival de Poesia d'enguany ha comptat amb una conversa de poeta a poeta entre vuit dels guanyadors del Premi Poesia Ciutat de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater i Francesc Garriga. Una conversa que ha servit també d'homenatge a la seva obra i trajectòria.

Però la implicació de Garriga no ha acompanyat només el final de la cita. Com ja és habitual al festival, prèviament a ser poeta d'honor, l'artista ha participat activament a les diverses propostes d'enguany.

Segons el regidor de Cultura, Xavier Escura, la complicitat de Garriga ha acabat contagiant els actes del festival de l'intimisme que transmeten els seus versos.

Xavier Escura

Tots els actes del Festival de Poesia han estat revestits d'aquesta intimitat i sensibilitat que transmet l'obra de Francesc Garriga.


Garriga ha contribuït, fins i tot, a definir les línies de futur de la cita anual. Com a pedagog, el poeta ha marcat durant les seves intervencions públiques al llarg de festival la importància d'apropar els joves als versos. En aquest sentit, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha afirmat que el Festival de Poesia intentarà ampliar el seu ventall de públic per obrir-se especialment al jovent.

Oriol Izquierdo

Hem aconseguit fer un pas endavant enguany en el contacte entre poesia i escoles en una edició on homenatgem un poeta que també ha estat mestre.


Segons dades de l'organització, més de 2.000 santcugatencs han participat a les activitats emmarcades en el Festival. Una cita que ha intentat un any més treure el màxim profit de les seves propostes amb un pressupost novament contingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.