El mal s'apodera del Teatre-Auditori amb alguns personatges shakesperians


Temes relacionats

Manel Barceló interpreta diversos dolents de les obres de Shakespeare ( 3/nov/12)


  • Comparteix:

Manel Barceló ha exhibit la seva gran riquesa interpretativa a la Sala Escenari del Teatre-Auditori

Manel Barceló ha exhibit la seva gran riquesa interpretativa a la Sala Escenari del Teatre-Auditori

L'actor Manel Barceló ha ofert aquest dissabte una classe magistral sobre el mal al Teatre-Auditori amb l'obra 'Els dolents', dirigida per Ramon Simó. Fent un canvi constant de registres i combinant la ironia, la caricatura, la comèdia, el cabaret, la crítica i la seriositat; Barceló ha despullat prop de 80 personatges del món shakesperià. Alguns dels més destacats han estat Macbeth, Ricard III i Iago. El públic, amant del teatre, ha ofert la seva atenció més profunda al llarg de tot el muntatge.



Diuen que el repertori de malvats que va crear William Shakespeare constitueix la millor col·lecció de dolents de la història. En un escenari completament nu, Manel Barceló s'ha encarregat de donar vida a alguns d'aquests personatges com Iago, Ricard III, Macbeth i Oberon. L'actor Manel Barceló ha reconegut a Cugat.cat que quan un actor ha d'interpretar un personatge shakesperià s'encara a l'excel·lència d'aquest ofici.

Manel Barceló

Enfrontar-te a un personatge shakesperià vol dir encarar-te a l'excel·lència de l'ofici. Perquè has de ser empàtic, has de tenir energia, has de dominar el vers, el llenguatge i has de saber crear l'emoció a través de la paraula.


'Els dolents' és la traducció que l'escriptor Màrius Serra ha fet de l'obra 'Els malvats de Shakespeare' de Steven Berkoff. L'espectacle ha permès també al públic arribar a conèixer les causes de la maldat d'alguns personatges i en alguns casos els ha permès condemnar-los per sempre. Barceló ha detallat que la gran dificultat a l'hora d'interpretar una vuitantena de personatges és saber preservar els moments emocionals que demana cada un d'ells.

Manel Barceló

El personatge no només ofereix una escena, sinó que agafa tota la història i la mostra només en el temps que dura aquella escena.


El muntatge seguirà ara la seva gira per diferents teatres catalans i, en la seva versió castellana, trepitjarà també alguns escenaris de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.