Els Gausacs intentaran repetir la jornada històrica de Tarragona


Temes relacionats

Els Gausacs traslladaran la seu a la rambla de Can Mora ( 8/oct/12)

Fita històrica dels Gausacs al Concurs de Tarragona ( 6/oct/12)

Els Gausacs endarrereixen l'estrena del 2 de 8 amb folre que tenien prevista (16/set/12)


  • Comparteix:

El pintor Agustí Viladessau i el president dels Gausacs, Santi Casanova

El pintor Agustí Viladessau i el president dels Gausacs, Santi Casanova

Els Castellers de Sant Cugat intentaran repetir l'actuació del Concurs de Castells de Tarragona, la millor de la seva història, durant la seva diada castellera, que se celebra el tercer cap de setmana de mes. Els Gausacs provaran de tancar una de les millors temporades descarregant la tripleta amb el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 i el 3 de 8, que a Tarragona només va poder ser carregat. El camises verdes han preparat diverses activitats complementàries durant els dies previs a la seva gran diada. La colla santcugatenca ha exposat els seus objectius aquest dilluns, en el marc de la presentació del cartell promocional de la diada, dissenyat pel pintor i membre de Firart Agustí Viladessau.

En els últims assaigs que els queden, els Gausacs se centraran a consolidar tres castells de 8 amb l'objectiu de poder-los descarregar el tercer diumenge de mes a la plaça d'Octavià. La diada castellera començarà a la plaça de Barcelona el dia abans, la jornada de vigília, en què intentaran presentar diversos castells de set per escalfar motors de cara a la gran jornada de diumenge. Un dels caps de colla, Toni Castanyer, ha explicat que els castells que intentaran és el límit actual de la colla.

Toni Castanyer

Afrontem el repte amb molta il·lusió. Per nosaltres són els castells de més dificultat que podem fer.


Els Gausacs han presentat el cartell promocional d'aquesta diada, que representarà la seva última actuació de la temporada. Enguany, el pintor i membre de Firart Agustí Viladessau ha estat l'encarregat de dibuixar la imatge. L'artista ha explicat que ha acceptat l'encàrrec perquè el seu interès pels castells ha augmentat en els últims anys a causa dels valors que transmet.

Agustí Viladessau

És un fet cultural de primer ordre perquè aplega generositat, estètica, patiment, risc, etc.


A banda de les dues actuacions del cap de setmana, els Gausacs han preparat diverses activitats durant els dies anteriors per escalfar motors i fer germanor entre els castellers. Una sortida al karting de Sallent i la projecció de la pel·lícula 'Enxaneta' són algunes de les propostes de la colla.

La jornada de vigília també servirà per inaugurar el nou local dels Castellers, situat a la rambla de Can Mora. Molt a prop d'allà, a la plaça de Can Quitèria, i també el mateix dia, se celebrarà un concert de gralles a càrrec dels Quatre Vents. El diumenge, abans de l'actuació castellera a la plaça d'Octavià, els grallers i timbalers de la colla faran una cercavila pel centre del poble amb l'objectiu d'animar la gent a acostar-se a veure els castells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.