L'Esperanza Spalding més virtuosa i sensual sedueix el Teatre-Auditori


Temes relacionats

Esperanza Spalding arriba al Teatre-Auditori per homenatjar el jazz (10/nov/12)


  • Comparteix:

Esperanza Spalding ha ofert una lliçó musical al Teatre-Auditori

Esperanza Spalding ha ofert una lliçó musical al Teatre-Auditori

La cantant nord-americana Esperanza Spalding ha demostrat aquest dissabte al Teatre-Auditori per què és considerada l'artista amb més projecció de l'escena jazzística internacional i tot un fenomen als Estats Units. Spalding ha ofert un concert, d'hora i mitja de durada, on ha interpretat vuit dels temes que donen forma al seu darrer treball 'Radio Music Society' plens de jazz, funk i una mica de pop en el rerafons. El públic ha quedat atrapat per la virtuositat de l'artista i les seves capacitats extraordinàries a l'hora de cantar amb una veu angelical i interpretar el contrabaix al mateix temps. El concert s'ha emmarcat dins del 44è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.



Poques artistes poden presumir avui en dia de, amb només 27 anys, ser compositora, contrabaixista i cantant de jazz i estar premiada amb el Grammy a la Millor Artista Revelació. Aquesta cantant nord-americana, nascuda a Portland, ha brillat al Teatre-Auditori en un concert on ha sonat la seva veu angelical interpretant temes de jazz amb una sensibilitat propera al pop. Spalding ha demostrat la seva gran capacitat de fer jazz, tant per als que adoren aquest gènere musical com per aquells que no estan acostumats a escoltar-lo.

Durant la més d'hora i mitja que ha durat el concert, els espectadors han quedat impactats per una presència a l'escenari, pròpia de les figures més veteranes, combinada amb una elegància i una sensualitat que ha fet oblidar en moltes ocasions que Spalding tocava el contrabaix.

Públic

Té un directe que supera el disc. / Aquesta artista té la música al moll de l'os, és tan clara i tan melodiosa. / Estic ara mateix en una altra dimensió.


Spalding ha explicat en ocasions anteriors que en aquest disc ha incorporat el tipus de cançons que tothom desitjaria escoltar quan posa la ràdio al cotxe, temes que tracten sobre el poder de l'amistat, un sistema judicial de vegades injust i també de dones i homes anònims que són capaços de crear les accions més admirables. Durant el concert, la cantant ha buscat la plena complicitat amb el públic santcugatenc dirigint-se en castellà i animant els espectadors a seguir el repte d'acompanyar-la en una cançó. Per posar punt final a la cita de Sant Cugat, l'artista ha acabat el concert sola al contrabaix i amb l'acompanyament de les escombretes a la bateria.

La història d'aquesta artista amb el món de la música es remunta als quatre anys, quan va començar a tocar el violí, un instrument que després va canviar pel contrabaix, que 'la feia sentir més lliure'. Als 15 anys va fer de directora d'orquestra i als 16 anys va entrar al prestigiós Berklee College of Music de Boston, d'on va arribar a ser, amb 20 anys, la professora més jove de la història del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.