La Mostra de Valldoreix fidelitza un públic compromés amb el teatre de proximitat


Temes relacionats

La companyia Quollunaka confronta èxit i igualtat en l'espectacle 'Celobert' ( 4/nov/12)

La intriga del drama històric vesteix la Mostra de Teatre de Valldoreix (28/oct/12)

Obre el teló de la 19a Mostra de Teatre de Valldoreix denunciat el sotmetiment de la dona (21/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de la representació de 'Quatre actrius' d'aquest diumenge / Font: EMD Valldoreix

Moment de la representació de 'Quatre actrius' d'aquest diumenge / Font: EMD Valldoreix

La Mostra de Teatre de Valldoreix ha tancat aquest diumenge la seva 19a edició posant de relleu el suport creixent que rep la proposta. Any rere any, la iniciativa ha aconseguit no només fidelitzar el públic del Grup de Teatre Espiral, organitzador de la mostra, sinó atraure noves cares per gaudir del teatre de proximitat. La mostra també s'ha esforçat un any més per refermar el punt qualitatiu del teatre de petit format, encara que representat per companyies amateurs. Els espectacles emmarcats a la mostra d'enguany també han aportat reflexió, per exemple, sobre la igualtat de gènere i les prioritats vitals.

Els monòlegs 'El despertar' i 'La dona sola' de Darío Fo, i 'Ja t'ho deia jo', d'Isabel-Clara Simó van encetar fa gairebé un mes la 19a Mostra de Teatre de Valldoreix amb un clar missatge de rebuig al sotmetiment de la dona a la societat actual. La temàtica de gènere també ha estat present en el tancament del cicle teatral, que ha tingut lloc aquest diumenge, amb 'Quatre actrius', una adaptació de l'obra 'E.R.' del dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet.

A aquest caire reflexiu que ha portat un any més la mostra se li ha sumat la cerca de la qualitat de les produccions, tot i emmarcar-se en el petit format. Ha estat el cas del muntatge 'El Rei Sol' i el seu repàs a un episodi de la història de la França de Lluís XIV i el record a Molière amb l'adaptació d''El metge a garrotades'.

Però allò que ha arrodonit l'èxit de la 19 edició de la mostra ha estat una creixent resposta del públic valldoreixenc, que s'ha fet palesa a cada representació, segons l'organització.

La directora del Grup de Teatre Espiral, Trini Escrihuela, ha explicat que l'esperit actiu de l'agrupació dins el teixit cultural valldoreixenc ha ajudat a enfortir el suport del públic i atreure'n de nou.

Trini Escrihuela

La sala ha quedat gairebé plena a cada representació, incloent la que es va fer coincidint amb el pont.


La implicació del Grup de Teatre Espiral amb el teixit social local tornarà a fer-se visible amb la representació d'un pessebre vivent, de cara al període nadalenc, que recollirà aliments per a Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.