El Museu organitza un 'joc de pistes' perquè els nens coneguin els secrets del Monestir


  • Comparteix:

Una vintena de nens han participat avui en el joc.

Una vintena de nens han participat avui en el joc.

Una vintena de nens d'entre 7 i 11 anys han participat en la tercera edició de 'L'aventura del monestir', un joc de pistes a través del qual els nens poden conèixer la història del monestir. Disfressats de monjos, els nens s'han passejat pel claustre i les sales del museu buscant respostes a les preguntes que els han fet els monitors. Es tracta, en definitiva, que els menuts aprenguin i, alhora, s'ho passin bé.

Amb el joc 'L'aventura del monestir' es pretén que els nens coneguin l'emblemàtica construcció religiosa i els seus misteris, però també que aprenguin a respectar el patrimoni. Guiats per les pistes que els ofereixen les explicacions del Museu, els nens han de descobrir com vivien els monjos, com eren originàriament els capitells o què expliquen les històries que Arnau Cadell va gravar en les pedres milenàries. Sílvia Renom, una de les monitores del joc, n'explica el funcionament.

Sílvia Renom

Es tracta que els nens entrin al Museu, passegin pel monestir i llegeixin les explicacions de les sales.


Si els nens encerten la pregunta, dibuixen un capitell que després han d'identificar en fotografies. Els monitors els expliquen quina és la història que explica el capitell o què simbolitza. Finalment, entre tots els grups de nens, han d'ajuntar 8 trossos de rosassa que hauran anat trobant a mesura que el joc avança. L'objectiu és que treballin la curiositat i voltin pel monestir cercant respostes per preguntes com aquestes:

Nens

A nosaltres ens han preguntat si els monjos podien cuinar, conrear l'hort i munyir les vaques.


L'activitat permet als nens aprendre jugant i passant-s'ho bé. L'èxit que estan tenint tant el joc de pistes com les visites teatralitzades al claustre ha fet que, des del Museu, s'hagi decidit donar-hi continuïtat en les temporades de vacances escolars. El director del Museu, Lluís Campins, ho explica.

Lluís Campins

Aquesta primera edició de jocs adreçats als infants, que han anat molt bé, tindrà continuïtat en les etapes de vacances familiars.


'L'aventura del monestir' es tornarà a fer el dia 31 i el 2 de gener, mentre que la propera i última visita teatralitzada al claustre es farà el dia 3.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.