Sant Cugat reviurà l'assassinat de l'abat Biure amb la 12a edició de 'Pedra i Sang'


Temes relacionats

23 persones mostren el seu talent musical en el càsting de 'Pedra i Sang' (21/oct/12)

'Pedra i Sang' inicia les proves per incorporar noves cares al seu elenc (21/oct/12)

Tetrateatre no garanteix la continuïtat de 'Pedra i sang' si es rebaixa l'aportació municipal (30/des/11)

Les noves cares marquen el retorn del clàssic nadalenc 'Pedra i Sang' (25/des/11)


  • Comparteix:

Representació anterior del muntatge. / Font: Mané Espinosa

Representació anterior del muntatge. / Font: Mané Espinosa

La 12a edició de 'Pedra i Sang' tornarà de nou per Nadal amb vuit representacions, sis de les quals estaran obertes al públic durant quatre dies. L'Associació Amics de Pedra i Sang organitza un any més aquest muntatge, produït per l'Ajuntament i el patrocini d'Unnim, que compta amb un pressupost de 30.000 euros, el que suposa un 25% menys que l'any passat.

Els Amics de Pedra i Sang tornen a l'escenari de la sala capitular del claustre del Monestir per representar la mort de l'abat Biure a mans del noble cerdanyolenc Berenguer de Saltells l'any 1350. Es tracta d'una de les tradicions d'aquestes dates a la ciutat que any rere any omple aquest espai.

Els dies de Nadal i Sant Esteve el muntatge es podrà veure a partir de les vuit del vespre. La resta de funcions tindran lloc l'endemà de Sant Esteve i el següent, és a dir, els dies 27 i 28 quan hi haurà dues representacions per dia. A dos quarts de vuit de la tarda i a les deu de la nit. Les dues representacions restants estan destinades a la premsa i l'altra per als participants del 'Camí de Justícia', que reviu el mateix camí que els assassins de l'Abat Biure i se celebra cada any.

La directora del muntatge, Dolors Vilarasau, posa de relleu que tot i que la història és sempre la mateixa, cada any s'incorporen novetats en forma d'actors i també en el text. Pel que fa a la lletra, Vilarasau assenyala que cada any es busca sorprendre el públic amb referències a l'actualitat.

Dolors Vilarasau

Eduard Jener sempre diu que és una barreja de tradició i modernitat. Cada any actualitzem l'obra en referència a l'actualitat en to irònic.


L'Ajuntament és l'impulsor econòmic d'aquest muntatge amb un pressupost 30.000 euros, el que suposa un 25% menys que l'any passat quan la partida arribava als 40.000 euros. La meitat del pressupost, 15.000 euros, van destinats a cobrir les despeses de representacions i assaigs i van a parar a l'entitat Amics de Pedra i Sang. La resta es destina al personal i infraestructura necessària per a les representacions: treballadors del Museu del Monestir, llum, lloguer d'aparells de calefacció i impressió de cartells i tríptics, entre d'altres conceptes.

Les entrades ja es poden aconseguir a la Casa de Cultura per 15 euros. També es pot reservar al web Pedraisang.cat i recollir-la 20 minuts abans de la funció al mateix Museu del Monestir. Les reserves també estan habilitades a través del telèfon 93.589.13.82.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.