El monstre, les gitanes i el ball és l'aposta del Carnaval d'enguany


Temes relacionats

El gall del Monestir dedica la ironia del seu pregó a les retallades i l'Ajuntament (18/feb/12)


  • Comparteix:

Moment del Ball de Gitanes de 2012 / Font: Carles Algaril

Moment del Ball de Gitanes de 2012 / Font: Carles Algaril

La comissió organitzadora del Carnaval ha avançat a Cugat.cat que la festa, que tindrà lloc el 8, 9 i 10 de febrer, comptarà amb un Ball de Gitanes dels més concorreguts que es recordin. Les previsions de l'organització, que ha de tancar el nombre final de balladors, fa que es busqui un emplaçament alternatiu a la plaça d'Octavià per donar cabuda al ball, que circula per Twitter amb l'etiqueta #hemcreatunmonstre. En paral·lel, la comissió negocia amb l'Ajuntament una ubicació del Ball de Carnaval que incorpori les noves normatives en seguretat, a l'espera que es notifiqui si el pressupost de la festa patirà enguany algun tipus de retallada. La Unió es perfila com un dels espais per al ball de la celebració.

El Carnaval arribarà a Sant Cugat amb una festa d'obertura 'que no s'ha fet mai' i que requerirà la participació ciutadana. Una festa que tindrà els ingredients habituals del pregó del Gall de Monestir, el concurs de comparses i les activitats pels més menuts, tot plegat amb la beguda 'Xandri' com a complement tradicional de la trobada.

El 2013, però, tindrà un Carnaval especial de la mà d'un 'monstre' amb més de 250 cames. És així com l'organització de Carnaval ha fet circular per Twitter la nova edició del Ball de Gitanes, que ofereix assajos al vestíbul del Teatre-Auditori, els dilluns i dimecres de deu de la nit a dos quarts de dotze. El membre de la comissió organitzadora Julià Mestieri ha explicat en declaracions a Cugat.cat que les previsions d'afluència els porta a pensar escenaris més amplis a la plaça d'Octavià.

Julià Mestieri

Invitem tothom que qui vulgui a ballar vingui a apuntar-se per preparar l'espai, que segurament quedarà petit per la grandíssima afluència dels balladors.


L'altra aposta dels organitzadors és el Ball de Carnaval. Mestieri ha afirmat que estan en converses amb el consistori per cercar un espai públic o privat com La Unió, que reuneixi les estrictes mesures de seguretat que les noves normatives demanen. Una tasca que, segons Mestieri no és fàcil, sobretot perquè la nova normativa de seguretat eleva un pressupost que, probablement, patirà alguna retallada.

Julià Mestieri

Si hi ha poc pressupost no farem el ball, per fer una cosa mal feta. Els nous requeriments en seguretat fan que la festa sigui més cara.


La festa de Carnaval ja es viu a Twitter amb l'etiqueta #hemcreatunmonstre i el perfil @CarnavalStc.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.