Manuel Roig i Núria Fornt recullen els Premis Literaris de Valldoreix


Temes relacionats

El Premi Literari de Valldoreix distingeix Manuel Roig i Núria Fornt (11/oct/12)


  • Comparteix:

Foto de família dels guardonats i el jurat

Foto de família dels guardonats i el jurat

L'alacantí Manuel Roig i la santcugatenca Núria Fornt han estat guardonats amb els Premis Literaris de Valldoreix 2012, que s'han entregat aquest divendres a la seu de l'EMD. Roig ha obtingut el premi en la categoria d'adults per l'obra 'Ni cas!', un relat sobre la trajectòria d'una banda de música. De la seva banda, Fornt ha recollit el guardó en la categoria juvenil pel text 'La vida acaba on l'art comença', una història de lluita i revoltes en una societat fantàstica on l'art està prohibit.

El jurat ha definit l'obra de Roig com 'un text amb una riquesa de llenguatge i vocabulari extraordinària', i n'ha valorat 'la capacitat per narrar la quotidianitat amb senzillesa i frescor'. L'autor, que ja va guanyar en l'edició anterior dels premis, ha explicat que va escriure la història especialment per aquest certamen i que el relat tracta temes molt personals.

Manuel Roig

Vaig escriure l'obra especialment per aquest premi. Tenia molta il·lusió en l'obra, tracta temes que em toquen de ple.


D'altra banda, el jurat ha reconegut el text de Núria Fornt 'per la seva voluntat revolucionària i per la seva lluita contra la injustícia'. La guardonada Núria Fornt ha destacat que el premi l'anima a no deixar d'escriure.

Núria Fornt

És la primera vegada que em presento. M'ha fet molta il·lusió, m'anima a escriure.


Els Premis Literaris de Valldoreix estan valorats en 2.000 euros per a la categoria d'adults i 1.000 per a la juvenil. El president de l'EMD, Josep Puig, ha posat èmfasi en la necessitat de certamens com aquest per potenciar i valorar el paper de la cultura.

Josep Puig

Seguim donant suport a la cultura amb aquest premi.


Els guardons s'han entregat aquest divendres a l'EMD de Valldoreix en una cerimònia que ha comptat amb l'assistència d'una seixantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.