Una desena de propostes arrenquen el programa de Nadal a la ciutat

La Fira de Nadal està ubicada a la plaça de Quatre Cantons

Cultura

Publicat el 16/des/12 per Núria Alcalá / Núria Juanico

El programa d'activitats organitzat per aquest Nadal ha arrencat aquest cap de setmana amb una desena de propostes. Les fires de Santa Llúcia del centre i dels districtes, a més de les diverses fires de Nadal impulsades des del cor dels barris, han omplert els carrers, evidenciant que el Nadal s'acosta. Espais com el Museu, Can Ninot i la llibreria Pati de Llibres també han ofert un programa especial d'activitats per la proximitat de les festes.

Si bé la decoració i l'il·luminació dels carrers de la ciutat marquen l'inici de l'ambient nadalenc local, la veritable celebració arriba de la mà de les activitats impulsades des del mateix teixit social, un moment que s'ha pogut viure durant aquest primer cap de setmana d'agenda nadalenca de la ciutat.

La Fira de Santa Llúcia, organitzada per l'Associació d'Artesans de Sant Cugat, ha articulat el gruix de moviment al centre de la ciutat. L'èxit d'aquesta tradició s'ha estès un any més als barris. Aquest diumenge Valldoreix, la Floresta i les Planes han ofert als seus veïns la seva particular fira de productes nadalencs. Les Planes ha ampliat la seva celebració i ha proposat un tió propi al casal del districte, organitzat pel Grup de Dones de la Creu d'en Blau

Els artesans de la Fira de Santa Llúcia han explicat que el primer cap de setmana ha arrencat amb força, però que esperen augmentar les vendes de cara a Nadal.

Artesans

La temperatura ha estat bona i tenim clientela fixa. / Estem contents, hem venut i pinta bé. / Avui hem venut menys però hi ha molts dies per endavant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'artesania també ha protagonitzat un any més la Fira de Nadal del barri del Monestir, que ha omplert dissabte i diumenge l'avinguda Cerdanyola i els carrers de la Torre i de la Creu d'un model molt genuí de fer ciutat. Activitats com una trobada de cotxes antics i passejades en poni han fet pròpia un any més la celebració, impulsada per l'associació de comerciants del barri.

L'Ateneu de Sant Cugat també ha proposat el seu mercat nadalenc, sota el nom de 'Queviures d'art'. El treball dels alumnes del grup Entretallers ha configurat el material de la fira, que ha ofert escultura, pintura i joies reciclades, entre altres objectes. Els beneficis de la iniciativa s'han destinat a Càritas.

El programa especial de Nadal del Museu s'ha estrenat aquest cap de setmana amb diverses activitats com la proposta infantil 'Ot del Paperot i el seu arxiu'. De la seva banda, la llibreria Pati de Llibres i l'espai Can Ninot han ofert propostes orientades en la proximitat del Nadal. El Monestir i el Teatre la Unió també s'han impregnat de l'ambient nadalenc amb diversos concerts i cantades.