El Club Muntenyenc acull una exposició sobre els 50 anys d'ascensió a l'Everest


  • Comparteix:

És una expoisició de Caixa Sabadell.

És una expoisició de Caixa Sabadell.

El Club Muntenyenc acull a partir de dilluns l'exposició 'Catalans al sostre del món' que commemora el 50è aniversari de la primera ascensió al cim de l'Everest. La mostra, que es podrà veure fins el proper 30 de gener, explica, gràficament, tots els intents d'expedicions catalanes per coronar l'anomenat 'soste del món'.

El dia 29 de maig de 1953, l’home trepitjava per primera vegada el cim del món. Ho feia el neozelandès Edmund Hillary i la del xerpa Tenzing Norgay.

Els catalans vam haver d'esperar-nos fins el 1985 per trepitjar l'Everest. Posteriorment diverses expedicions catalanes han trepitjat el cim altres vegades i s’ha intentat moltres altres, potser sense la repercusió d’aquella primera vegada.

L'exposició 'Catalans al sostre del món' recull gràficament i amb dades tota l’activitat desenvolupada pels alpinistes catalans per aconseguir arribar al cim de l’Everest.

Organitzada per la Fundació Caixa Sabadell i el Servei General d´Informació de Muntanya, aquesta mostra era una cita ineludible per al Club Muntanyenc Sant Cugat, tal i com explica un dels seus membres, Alfredo Arechabala.

Alfredo Arechabala

Nosaltres ja fem des de fa temps exposicions de temes culturals i de muntanya, i aquesta exposició sobre l'ascenció al cim més alt del món era com la cirereta del pastís.


Des del club excursionista han volgut remarcar també que aquesta exposició no va dirigida només a muntanyistes i escaladors, sinó que també té un elevat interés de caire històric i fins i tot, per transmetre els valors com l'esforç i la perseverància a la canalla.

Alfredo Arechabala

No és una exposició només per a muntanyencs, té un interés també per l'escola d'excursionisme, l'esplai o fins i tot com a curiositat.


L'exposició "Catalans al sostre del món" podrà veure's a la seu del Club Muntanyenc des de la setmana que ve i fins a finals de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.