La parròquia reuneix diferents maneres de fer el pessebre

El pessebre és una tradició molt estessa entre els santcugatencs

Cultura

Publicat el 31/des/12 per Marc Sala

La Casa Abacial acull aquests dies la mostra 'Pessebres i figures' que reuneix diverses maneres de representar el naixement de Jesucrist. L'exposició es pot visitar de sis de la tarda a vuit del vespre els dies feiners, i de dotze del migdia a dues de la tarda i de sis de la tarda a nou del vespre els dies festius. L'entrada és gratuïta.

'Pessebres i figures' és una tradició que any rere any organitza la Parròquia de Sant Pere d'Octavià per recollir les diferències i particularitats del món del pessebrisme. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat la varietat de la mostra, que ofereix figures de fins a tres continents.

Blai Blanquer

Hi ha una exposició de figures de pessebre molt diferents que són de diferents països. També es podran conèixer diferents formes de pessebrisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les composicions a més de mostrar aquesta diversitat també fa referència a l'actualitat. En aquest sentit, Blanquer ha explicat que hi ha un diorama que tracta sobre 'el drama' dels desnonaments.

Blai Blanquer anima els santcugatencs a apropar-se a la Casa Abacial, ja que es tracta d'una mostra que reuneix aspectes culturals, tradicionals i estètics. A més, de destacar l'ambient tranquil que regna a l'espai.

Blai Blanquer

És molt interessant passar una estona gaudint d'una mostra que aporta aspectes de tradició, de cultura i estètics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La proposta tancarà les seves portes diumenge de la setmana vinent.